Tonåring slickar hela tunnelbaneräcket för en dollar

Se tonårskillen som slickar ett helt tunnelbaneräcke för en dollar. "Det där är riktigt äckligt".


Bli troligtvis inte sjuk

Oavsett hur äckligt det än må se ut kommer personen i videon sannolikt inte att bli sjuk. Att slicka på något är inte det bästa sättet att dra på sig en infektion.

– Det är mer sannolikt att han skulle få en infektion om han kysste någon. Men om det fanns avföringsrester på räcket skulle han kunna få hepatit A eller någon annan infektion, säger Mary Jo Kasten, assisterande professor i medicin, till NBC.

Att den här videon sprids på Youtube lär dock minska pojkens chanser att få kyssa någon.

NEW YORK. Det finns bra och det finns dåliga vadslagningar. Att slicka ett tunnelbaneräcke för en dollar – 6,50 kronor – vågar vi påstå tillhör den senare kategorin.

Men det stoppade inte en tonårskille från New York som accepterade vadet och drog sin tunga längs ett, uppskattningsvis, tre, fyra meter långt tunnelbaneräcke i New York.

– För en dollar, för en dollar, ropar hans kamrater häpet efteråt.

Bättre att slicka på toalett

Enligt mikrobiologen Charles P. Gerba, vid university of Arizona, kan det finnas uppemot 300 000 bakterier på ett tunnelbaneräcke.

– Om någon utmanar dig att slicka på någonting i allmänna utrymmen, slicka på toalettsäten. Det är mycket säkrare än att slicka på ett räcke i en buss till exempel, säger Gerba till NBC.

Se videoklippet här:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!