En ny sextrend har dykt upp där man tar Strepsils innan oralsex.
1 av 3
En ny sextrend har dykt upp där man tar Strepsils innan oralsex. - Foto: Flickr/Pixabay
Men experten tror inte att det är särskilt givande.
2 av 3
Men experten tror inte att det är särskilt givande. - Foto: Pixabay
Det kan vara trevligt om den som ger inte vill "känna smaken av kön".
3 av 3
Det kan vara trevligt om den som ger inte vill "känna smaken av kön". - Foto: Apoteket

Nya sextrenden chockar experten: "Fattar verkligen inte varför man gör så"

Det har kommit en ny sextrend som spridit sig över internet. Det handlar om Strepsils och oralsex, men experten sågar trenden.


De senaste dagarna har flera internationella medier rapporterat om en ny sextrend. The Sun var först med att rapportera om ett helt nytt sätt att ha oralsex på.

Genom att först suga på en Strepsils-tablett. Det ska tydligen vara en "himmelsk upplevelse för mottagaren". Den är därför inte lika allvarlig och farlig som den här trenden.

Bildkälla: Apoteket

Men Johan Nilsson, sjuksköterska och sexualupplysare på UMO.se, förstår inte varför det skulle vara det.

– Jag är inte bekant med det här innan och ärligt talat så ser jag inte direkt poängen, säger han till Nyheter24.

Han ställer sig frågande till vad någon ska få ut av det – och särskilt den som är mottagare till munsexet. Han ställer sig mer bakom spekulationerna kring att det kan vara trevligt för den som ger oralsex.

– Om man gör det för själva smakens skull så kanske det är trevligt. Men att det ska ge någon förhöjande effekt har jag svårt att tänka mig, säger Johan.

Däremot säger Johan att själv akten är helt ofarlig.

Flickr

Trenden har spridit sig så pass mycket att det nu startat en Facebook-sida som har namnet: "Strepsils – For ladies who know how to givet it more".

Det spekuleras i att personen som ger munsex får sin hals avdomnad av Strepsils-tabletten. Och därför kan ge så kallad "deep throat".

– Det är möjligt att det är tanken. Men ärligt talat så tror jag inte att det är någon större effekt där heller. Det är ju en kräkreflex som sätter igång när man stoppar någonting långt bak i svalgen. Det påverkas ju inte av att halsen bedövas av halstabletten, säger Johan.

Pixabay

Trenden tros ha startat i Kenya där The Sun skriver att kvinnor strömmade till butiker för att köpa Strepsils. Johan har dock ett bättre förslag på hur man ska tänka när det kommer till munsex.

– Om någonting inte känns bra så är ju inte det bästa sättet att ta bort det. Man ska försöka ha sex på ett sätt som inte känns jobbigt, är obehagligt eller gör ont, säger han.

Den här sextrenden är nog alltså högst troligt en internetmyt. Men eftersom den inte är särskilt farlig så är det väl bara att prova – så länge man vidtar försiktighet vid så kallad "deep throating".

Läs också Nyheter24:s Malin Nilsson text som ger sina råd för bättre munsex. Eller läs om när kvinnor berättar om hur mycket bättre deras sexliv blev efter en intimpiercing.

Vill du läsa mer om sex? Besök vår sektion Sex & Blandat!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
UMO
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du provat Strepsils innan munsex?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Två gripna för mordförsök i Bredäng

En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

1 timme sedan
Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.