Vart ska du definitivt inte åka med din älskling?
1 av 7
Vart ska du definitivt inte åka med din älskling? - Foto: TT/Pixabay/Pexel
Barcelona är ett no no.
2 av 7
Barcelona är ett no no. - Foto: Pixabay
Bangkok likaså.
3 av 7
Bangkok likaså. - Foto: TT
New York också (sorry).
4 av 7
New York också (sorry). - Foto: Pixabay
Venedig sägs vara hemskt på sommaren.
5 av 7
Venedig sägs vara hemskt på sommaren. - Foto: TT
Sao Paulo är inte heller att rekommendera.
6 av 7
Sao Paulo är inte heller att rekommendera. - Foto: Wikimedia
Så satsa på någon annan av världens alla städer.
7 av 7
Så satsa på någon annan av världens alla städer. - Foto: Pixabay

Ta aldrig din älskling hit – här är världens minst romantiska städer

Planerar du en romantisk tripp med älsklingen? Kanske dags att tänka om om du funderar på att resa till någon av de här städerna.


Om du vill dra på en romantisk weekend med din kärlek och vill vara helt säker på att inga käppar sätts i hjulet är det bäst om du ser till att boka biljetter till någon annan stad än de här.

Det är Independent som frågat sina läsare om vilka som är deras minst romantiska städer och här är resultatet.

1. Venedig, Italien

Enligt läsarna är staden hemsk för den som vill ha romantik. I augusti är alla gator igentäppta med amerikanska turister på stora kryssningsfartyg, stinkande kanaler och kväljande hetta. I februari är det i stället så kallt och blåsigt att du inte kommer kunna få upp förlovningsringen ur asken.

Bildkälla: TT

2. Sao Paolo, Brasilien

Liksom flera andra städer i Sydamerika har Sao Paolo, Rio de Janeiros mindre snygga och mindre sexiga kusin, drabbats extra hårt. "När dagarna spenderas med att oroa sig för att bli rånade och nätterna för farliga för att vara ute finns det inte mycket plats för romantik", konstaterar en läsare.

Bildkälla: Wikimedia

3. New York, USA

New York är en stad som ingen blir trött på att resa till. New York sover aldrig och det är alltid fullt med nya saker att upptäcka och göra. Men just det gör också staden riktigt kass för romantik eftersom ni antagligen kommer gå hela dagarna och sedan vara så utmattade att ni somnar när ni väl är tillbaka på hotellrummet.

Bildkälla: Pixabay

4. Bangkok, Thailand

Själva staden är romantisk på det sättet att du kan vandrar längs med bullriga gator på natten med doften av den bästa gatumaten i världen i näsborrarna. "Men det finns få saker som kan döda ens romantiska wibe lika snabbt som att se de svettiga, småfeta, medelålders sexturisterna trängas med förvirrade backpackers", skriver en läsare.

Bildkälla: TT

5. Barcelona, Spanien

Ni kanske har planerat en helhelg med lite shopping, kolla in den gotiska katedralen, hänga på stranden och dricka sangria på chica uteserveringar. Men det finns något som lätt kan ändra era planer totalt: stadens ökända ficktjuvar. "Vid lunch försvann mitt pass från min väska. Vi behövde då ställa oss i en kö, en väldigt lång kö, på polisstationen", skriver en olycklig turist.

Bildkälla: Pixabay

Nyheter24 har tidigare skrivit om Emma som satt på bussen och fick något romantiskt av en medpassagerare och var du kan fynda hotell med 40 procent rabatt.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du rest med din partner någon gång?
Tack för din röst!