Kalle Anka. Advent. Julmust. Levande ljus. Och bacon?
1 av 2
Kalle Anka. Advent. Julmust. Levande ljus. Och bacon? - Foto: TT BILD / Faksimil Youtube
Julens kulinariska delikatess som vi är vana att se det.
2 av 2
Julens kulinariska delikatess som vi är vana att se det. - Foto: TT BILD

Här är något för alla köttälskare – en julkalender med bacon

Du trodde det fanns en gräns för hur mycket folk verkar älska att starta dagen med bacon. Du trodde fel.


Baconälskare verkar vara en alldeles egen slags köttvurmare. Intresset för det salta, krispiga grisfläsket verkar omättligt.

För den som verkligen vill gå all in på att visa upp sin stora kärlek, så går det faktiskt till och med att klä ut sig till ägg och bacon på Halloween.

Bildkälla

Men när spökfestligheterna har lagt sig så är det hög tid att bunkra upp inför julen. Varför inte göra det med hjälp av en alldeles speciell adventskalender?

Låt oss presentera: baconadventskalendern.

Bildkälla

Det danska rökeriet Vilstrup Bacon lanserar i år den allra första adventskalendern med gourmetbacon, enligt deras Facebooksida.

Adventskalendern kommer innehålla upp till tio olika typer av gourmetbacon, som inte finns på marknaden i dagsläget. Men vad det rör sig om för smarriga produkter vill Vilstrup Bacon inte avslöja än.

För 595 danska kronor kan årets konkurrent till den dammiga adventskalenderchokladen bli din.

Bildkälla

Nu får en bara hoppas att "gourmetbacon" inte innebär att fläsket serveras inklusive suggans bröstvårtor, som det gjorde för Mandys del nyligen.

Vill du ha 9 riktigt hårdkokta anledningar till att äta kött varje dag? Då bör du memorera den här listan. Eller ta den med en nypa salt. Och har du också undrat om ägg och bacon botar baksmälla? Nu kan du äntligen få svaret här.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.


/
/
Jul
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du ha en baconadventskalender i år?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Bunge ser krokig väg mot räntesänkning

Investor: Konsumenter fortsatt pressade

Wallenbergsfärens maktbolag Investors justerade substansvärde uppgick till 915 miljarder kronor, en ökning med 12 procent under det första kvartalet. Det motsvarar 299 kronor per aktie.

Kinnevik redovisar minskat värde

Investmentbolaget Kinneviks substansvärde uppgick till 47,9 miljarder kronor under det första kvartalet. Det innebär en minskning med 14 procent från föregående kvartal.

Stressen på Postnord fick Klara, 20, att krascha: ”Glömde allt”

Klara, 22, hann jobba på Postnord i ett år, sedan blev hon utbränd. Två år senare är hon fortfarande sjukskriven. – Jag visste inte var jag var eller vad jag höll på med, säger hon till Nyheter24.

Expert: Finns inget EU-förbud mot att elda grenar

Det nya eldningsförbudet har skapat hetsig debatt om att EU styr och ställer om folks trädgårdar och fått vice statsministern att utlova ändringar. Men råder det ens något förbud? En expert reder ut.

Fackförening prisas för grön omställning

Fackorganisationen Just Transition Centre får Göteborgs årliga hållbarhetspris på en miljon kronor.