Nu finns den på riktigt – framtidens buss som ska minska köer i trafiken

Ni minns säkert det virala klippet på bussen som svävade ovanför trafiken för att minska på trafikköer. Nu har den byggts på riktigt.


De gjorde det. De har faktiskt byggt den! Ni minns säkert det virala klippet på en animerad buss som åker ovanför marken med bilar under sig? Om inte kan du kolla på det klippet som Nyheter24 publicerat tidigare här.

Hursomhelst så är den byggd och har åkt på sin första testrunda i Qinhuandao i Hebei-provinsen i Kina. Idén har funnits med ett tag – och intresset blev skyhögt efter att en snygg animerad video gjordes.

En brasklapp är att det var ett otroligt litet test med endast ett fåtal bilar som den fick färdas över på en ytterst kontrollerad 300 meter lång bana, skriver Shanghaiist. Även om det kanske inte säger jättemycket om framtiden för den här futuristiska bussen – mer än att den faktiskt finns och ser awesome ut.

Bussen som kallas TEB åker alltså ovanför mark med trafik under sig. Den ska kunna ta upp till 1 200 passagerare och åka i 60 kilometer i timmen. Ungefär som en tunnelbana – fast fem gånger billigare och med en produktionstid på ett år.

Är det här framtiden? Kolla i klippet ovan.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du att den här ska införas i Sverige?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

1 timme sedan
Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

1 timme sedan
Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.