Vad skulle du svara på frågan?
1 av 3
Vad skulle du svara på frågan? - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Facebook vill inte själviska kandidater.
2 av 3
Facebook vill inte själviska kandidater. - Foto: Ap
Och ställer därför särskilda frågor.
3 av 3
Och ställer därför särskilda frågor. - Foto: TT

Facebooks extrema krav på arbetssökande – tvingas svara på kluriga frågan

Facebook vill verkligen inte ha några själviska kandidater till sina arbetspositioner – därför ställer de en klurig fråga.


På Facebook tycker man ganska självklart att social kompetens är ett viktigt krav på aspirerande jobbkandidater. De försöker dessutom bara att anställa personer som är grupporienterade, skriver Business Insider.

Frågan som kandidaterna får handlar inte om att beskriva när man senast jobbade i grupp. Utan mycket klurigare än så: "Kan du nämna fyra personer vars karriär du ändrat?".

Det ska vara ett extremt effektivt sätt att sortera ut självcentrerade och gnälliga personer. För att ens bli påtänkt för att fortsätta i anställningsprocessen måste man visa att det är företaget som är främst prioriterat.

Med andra ord försöker Facebook att anställa mer än vad de tar. Det kommer i sin tur att gynna den anställde och för att öka produktiviteten.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du vilja jobba på Facebook?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.