Några bakom organisationen Unicode som tar fram alla emojis HATAR den här emojin.
1 av 3
Några bakom organisationen Unicode som tar fram alla emojis HATAR den här emojin. - Foto: Emojipedia/TT (Montage)
Och är så arga att en arg version prioriteras till nästa uppdatering.
2 av 3
Och är så arga att en arg version prioriteras till nästa uppdatering. - Foto: Faksimil från Emoji Faces Proposal for Unicode v11
Vad säger ni?
3 av 3
Vad säger ni? - Foto: Emojipedia/Pixabay (Montage)

Stora bråket om bajsemojins framtid: "Oseriöst"

Det pågår just nu ett stort bråk hos Unicode som godkänner och skapar alla emojis. Det handlar om den älskade/hatade bajsemojin.


Du kan neka det bäst du vill. Men vi vet nog allt att du gillar att skicka den där "bajsemojin" till dina kompisar. Barnsligt, möjligen – men det är ändå en viktig emoji. Ett av originalen liksom – även om det ser ut som mjukglass... 

Pixabay/Emojipedia (Montage)

Därför känns det väl inte helt orimligt att den ska få fler ansiktsuttryck? En uppdatering liksom.

Fast det är här som dramat börjar. Några medarbetare bakom alla underbara emojis, som jobbar för organisationen Unicode Consortium som är de enda som väljer vilka idéer som faktiskt ska bli emojis, anser att den här "glada bajsen" är "oseriös" och att den inte borde ha "försetts med ansiktsuttryck från första början".

En idé som just nu kastas runt på kontoret är att till sommaren 2018 addera en "rynkande/bister/arg/ledsen bajs". 


Några av skisserna på en en ny bajs-emoji. Bildkälla: Unicode

Något som mötts av riktigt arga reaktioner från vissa personer i organisationen. Så här arga är de alltså enligt ett internt brev som publicerats av Buzzfeed:

"Organiskt avfall är inte gulligt... [...] Vad kommer härnäst? En gråtande hög med bajs? Bajs med tungan som sträcks ut? EN HÖG MED BAJS MED FRÅGETECKEN FÖR ÖGONEN? EN BAJSKORV MED EN KARAOKEMIKROFON?"

Ett slag mot kritikerna är att det nya arga emoji-förslaget anses vara prioriterad enligt ett protokoll från organisationen:

Faksimil från Emoji Faces Proposal for Unicode v11

Skulden riktas bland annat mot Apple som gladligen tog emot den första "glada bajsen" med öppna armar när den godkändes 2010. Från början var det bara en tecknad hög med bajs, men sen fick den ögon och en glad mun på alla enheter.

Och den har ju sannerligen blivit älskad i popkulturen och av oss "vanliga människor".

Vad sägs om en strömbank i form av den älskade/hatade emojin? Bildkälla: Amazon

De som är arga anser att det är ett seriöst jobb att plocka fram kreativa och konstnärliga emojis, istället för att kommersialiseras och att det i sin tur förstår deras fläckfria rykte. De anser också att den "arga bajsen" kan användas för nätmobbning.

Det här har i sin tur då inneburit att de nya "bajsidéerna" antagligen får vänta innan den kommer till våra smartphones. Å andra sidan publicerade Unicode som sagt idén i sin öppna bank med idéer den här veckan. Så vi antar att shit happens?

Andra idéer som känns viktigare som kastas omkring just nu är en flintskallig kvinna, en mygga, personer med krulligt hår och en full emoji.

Gillar vi den här "fulla" emojin? Bildkälla: Pixabay/Unicode (Montage)

TV: Nu släpper Apple könsneutrala emojis – och de är jättefina

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du att bajsemojin ska få fler ansiktsuttryck?
Tack för din röst!