Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad rasar mot Moderaternas partiledare Ulf Kristersson.
Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad rasar mot Moderaternas partiledare Ulf Kristersson.

Rådström Baastad till attack mot Kristersson: "Det är bekymmersamt"

Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad går nu till hård attack efter avslöjande om SD-M samarbete i Småland.


I veckan har Sveriges Radio kunnat avslöja att samtal om samarbete mellan Sverigedemokraterna och Moderaterna pågår i region Jönköpings län i Småland.

Regionen har tidigare varit Allians-styrd med passivt stöd från SD, men efter att SD röstat nej till Alliansens budget har nu samtal mellan M och SD inletts, rapporterar SR Jönköping. 

Nyheten har fått många att höja på ögonbrynen. En av dem är Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad. Hon kräver nu svar av Moderaternas partiledare Ulf Kristersson

– Nu ser vi återigen att Moderaterna förhandlar med Sverigedemokraterna. Det är resultatet av det otydliga besked Ulf Kristersson ger. Är det så här han tänkt att han ska styra Sverige efter valet, säger Rådström Baastad till Nyheter24. 

Rådström Baastad menar att Kristerssons budskap inte ”går ihop”, och att han nu måste ge supertydliga riktlinjer till sitt parti. 

– Jag tycker det är bekymmersamt att Moderaterna går in och påbörjar samarbeten med Sverigedemokraterna. Man kan inte å ena sidan säga att SD är en säkerhetsrisk för Sverige och sen å andra sidan hålla tyst när samarbeten inleds på lokal nivå. 

Nyheter24 söker Moderaterna för en kommentar.


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att SD och M borde samarbeta?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

1 timme sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.