Adam Davidsson väckte stor avsky när han twittrade om Pride-veckan.
Adam Davidsson väckte stor avsky när han twittrade om Pride-veckan. - Foto: KDU/TT

Kristdemokratens hets mot Pride: "Perversa veckan har dragit igång"

Adam Davidsson sitter i förbundsstyrelsen för KDU och har nu utryckt sin avsky mot Pride-veckan, något som Kristdemokraterna tar avstånd från.


Adam Davidsson sitter i förbundsstyrelsen för Kristdemokraternas Ungdomsförbund. Under gårdagen väckte han stor avsky hos många, då han på Twitter uttryckte sitt ogillande mot Pride-veckan. "Ser i sociala medier att perversa veckan dragit igång i Stockholm. Finns det något slags filter för att förskonas från uppdateringar därifrån?", skickade han ut till sina, över 1 000 följare.

Snabbt möte det kontroversiella uttalande stark kritik, och en som genast högg mot Davidsson var socialdemokraten Ulf Bjereld.

"Att Adam Davidsson från KDU:s förbundsstyrelse kallar Stockholm Pride för "perversa veckan" gör mig ledsen. Är detta OK?", frågade han ungdomspartiet, som även de tog avstånd från uttalandet.

Skärmdump

Kritiseras för dålig ursäkt

Under tisdagen, efter att ha raderat den kritiserade tweeten, bad Davidsson om ursäkt. Men nu möter han återigen kritik då ursäkten anses vara dålig.

"Jag är ledsen om någon blev sårad eller kände sig nedvärderad av gårdagens tweet. Det var verkligen inte min mening.", skrev han.


Skärmdumpar

I efterhand har det varit tyst från Davidsson på Twitter, och Christian Carlsson, som är ordförande i Kristdemokratiska Ungdomsförbundet, säger till Expressen att Davidsson inte kommer att ställa upp i omval till förbundsstyrelsen. Detta är uppgifter som Carlsson bekräftar för Nyheter24. 

– Han har meddelat det efter att jag markerat KDU:s avståndstagande, säger Carlsson till Nyheter24. 

Samtidigt menar ordföranden att det inte finns några problem med homofobi inom ungdomsförbundet.

– Nej, jag upplever inte att vi har problem med homofobi. Det här uttalandet rör inte heller homosexualitet utan det rör Prideveckan som evenemang. Men vad gäller det uttalandet finns det inte stöd för det i förbundsledningen, det är också därför vi tagit avstånd från det, säger han till Dagens Nyheter.

Det här är inte första gången Davidsson hamnar i blåsväder. Under sommaren 2015 twittrade han ut följande budskap, som även det väckte stark kritik:

Skärmdump

Se mer: Därför är Pride fortfarande viktigt

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

KDU
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Var Davidssons uttalande fel?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Två män i Haparanda döms till fängelse efter att ha förvarat tonvis med sprängmedel utan tillstånd.

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Flera mål i Iran har attackerats med drönare. Anfallet är enligt amerikanska och israeliska mediekällor Israels svar på Irans attack i helgen.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Växjö

"Två personbilar kolliderar i rondellen på Söderleden.", skriver polisen på sin hemsida.

Uppgifter: Israel laddar upp kring Rafah

Israel bombar och laddar nu tydligt upp militärt runt flyktingtäta Rafah, rapporterar Al Jazeera från staden. Det ökar oron för att en stor offensiv är på gång i södra Gazaremsan.