- Foto: TT

Jan Björklund till attack mot Sverigedemokraterna

När Jan Björklund talade i Almedalen berättade han varför Liberalerna inte kommer samarbeta med Sverigedemokratena.


På måndagskvällen var det dags för Liberalernas partiledare Jan Björklund att hålla tal på stora scenen i Almedalen i Visby. 

Talet handlade mycket om skillnader i Sverige, och hur inte alla har samma chans att lyckas. Mycket av kritiken riktades mot Socialdemokraterna, och att Stefan Löfven inte gör tillräckligt för att bryta utanförskap. 

Men Björklund riktade också väldigt hård kritik mot Sverigedemokraterna, och berättade varför han aldrig kan tänka sig att samarbeta med SD. 

– Jag minns det sena 80-talet och 90-talet när nynazister och skinnskallar gjorde genemsam sak för att sprida sitt förhatliga budskap. Sverigedemokraterna föddes vid den här tiden ur dessa nazistiska rötter, sa Björklund i sitt tal. 

Han tog också upp flera skandaler, som när SD-toppen Oscar Sjöstedt skämtade om judar, och Björklund menar att SD inte gjort upp med sitt mörka förflutna. 

– Sverigedemokraterna är ett parti som fortfarande har en fot kvar i den rasistiska myllan. De har inte gjort upp med sin historia, sa Björklund. 

Han fortsatte: 

– Jag kan inte bli mer övertygad. Liberalerna kommer aldrig att medverka till att ge Sverigedemokraterna makt över regeringspolitiken i vårt land. 

LÄS MER: Nej, JImmie Åkesson kommer inte bli statsminister – här är varför

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Björklund?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.

Västeråsattacken troligtvis inte planerad

Tre äldre kvinnor och en tonårspojke attackerades i centrala Västerås under fredagen. Varför är fortsatt oklart. I nuläget är det inget som tyder på att det är en planerad händelse, säger Robin Simonsson, vid Åklagarmyndigheten till TT.

AI kliver in i Instagram och Facebook

1 timme sedan
Meta lanserar sin största AI-satsning hittills, när bolagets assistent kliver in i Facebook, Messenger, Instagram och Whatsapp. Men Sverige får vänta.

"Sträck på dig" – förhandla med banken

1 timme sedan
Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.