- Foto: TT

Socialdemokratens hotfulla attack mot Donald Trump: "Kan ingen skjuta honom?"

Det blev ett ordentligt liv i luckan när det avslöjades att politikern skrivit olämpligt.


Att politiker uttrycker sig klumpigt på Facebook är inte helt ovanligt. Nyligen avslöjades det att en SD-politiker skrivit att man borde ge våldtäktsmän betalt och att alla som inte röstar på SD borde bli sexslavar.

Men nu är det en socialdemokrat som skrivit dumma saker. Det är Roland Petersson, kommunpolitiker i Kalmar, som på Facebook skrivit ”Jag har trott att Donald Trump skulle lugna ner sig när han blev president. Men ack så fel jag hade. Jag överträffar mina värsta farhågor!!! Kan ingen d-l skjuta honom?”

Petersson menade att det var hans första inlägg på Facebook, och tog bort inlägget snabbt. Men skadan var redan skedd.

– Inlägget är inte bara olämpligt, det är idiotiskt. Man får självklart inte skriva sådant. Det är ytterst olämpligt och väldigt dumt. Man måste lära sig att skilja på sak och person. Man kan tycka att någon har tokiga åsikter, men att ens tänka tanken på våld är helt fel, säger Roger Holmberg, ordförande för Socialdemokraterna i Kalmar, till tidningen Östra Småland.

Nu har Petersson fått avgå från sin post som politiker.

– Jag har gjort misstaget och betalar nu priset för det! Tack för en lång och härlig resa tillsammans, skriver han till sina partikollegor på måndagen, enligt Östra Småland.

Ett helt gäng av Löfvens politiker har fått avgå den senaste tiden – läs mer om det här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Var det rätt att han avgick?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Nordea: Trycket på hushållen lättar

Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

1 timme sedan
Statliga banken SBAB sänker tremånadersräntan med 0,10 procentenheter. Därmed hamnar den så kallade listräntan på 4,92 procent.