GW riktar stenhård kritik mot Ekeroth.
1 av 3
GW riktar stenhård kritik mot Ekeroth. - Foto: SVT/TT
Ekeroth har tagit en time out medan utredningen pågår.
2 av 3
Ekeroth har tagit en time out medan utredningen pågår. - Foto: TT
Leif GW Persson.
3 av 3
Leif GW Persson. - Foto: TT

Leif GW Persson sågar Kent Ekeroth: "Borde inte dricka sprit"

Leif GW Persson menar att Ekeroths krogäventyr kostar skattebetalarna tusentals kronor, och att hans beteende är ett mönster.


Efter att SD-toppen Kent Ekeroth hamnat i slagsmål i en krogkö förra veckan har han inte bara polisanmälts för misshandel – han har också tvingats ta en time out från sitt arbete i justitieutskottet.

Nu riktar kriminologen Leif GW Persson stark kritik mot Ekeroth, och menar att politikerns utekvällar kostar skattebetalarna tiotusentals kronor.

– Det är inte gratis ska du veta. Livvaktsskydd från Säpo vid den tiden på dygnet kostar ungefär tre tusen i timmen för skattebetalarna. Så varje gång Ekeroth är ute och springer runt på krogen kostar det runt 10-20 000 kronor, säger GW Persson i SVT:s Veckans brott.

Leif GW Persson menar att det kan bli svårt för Ekeroth att komma undan den här gången, och han är orolig över att det hela verkar vara ett mönster, och att Ekeroth blir kaxig när han går ut.

– En person med den läggningen borde inte dricka sprit, säger GW.

Leif GW Persson har också en idé om hur Ekeroth kan lugna ner sig lite.

– Släpp ut honom ensam utan livvakter så kommer han hålla en betydligt lägre profil. Anledningen till att man inte gör det är ju att han löper en ansenlig risk att åka på ordentligt med spö, säger GW i Veckans brott.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med GW?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

"Europa för beroende av krut från Kina"

Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.

Ärkefienderna dämpade efter attack i Iran

Såväl Iran som Israel ligger fortfarande lågt kring fredagens förmodat israeliska attack mot mål i Iran. Det tolkas som en signal om att ärkefienderna tycks vara redo att förhindra en eskalering till ett storkrig i Mellanöstern – åtminstone för tillfället.

En del av Børsens vägg har rasat

En bit av en vägg i byggnaden Børsen i Köpenhamn har rasat, uppger Jakob Vedsted Andersen vid räddningstjänsten på en pressträff. Det var väntat, säger han.

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

1 timme sedan
Förhoppningar om räntesänkningar har även fått fritidshusmarknaden att vakna till liv. Fler objekt har sålts och priserna har stigit den senaste tiden.

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

1 timme sedan
Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.