Jimmie Åkesson undrar om Anna Kinberg Batra vill samarbeta med SD.
1 av 3
Jimmie Åkesson undrar om Anna Kinberg Batra vill samarbeta med SD. - Foto: TT / TT
Anna Kinberg Batra, partiledare Moderaterna, har inte gett något tydligt svar i frågan.
2 av 3
Anna Kinberg Batra, partiledare Moderaterna, har inte gett något tydligt svar i frågan. - Foto: TT
Jimmie Åkesson, partiledare Sverigedemokraterna.
3 av 3
Jimmie Åkesson, partiledare Sverigedemokraterna. - Foto: TT

Åkesson kräver svar av Kinberg Batra: "Är hon villig att samarbeta med mig?"

Jimmie Åkesson undrar om Anna Kinberg Batra är seriös med sin invandringspolitik.


Jimmie Åkesson gillar att säga att Moderaternas invandringspolitik blir alltmer lik Sverigedemokraternas – och visst stämmer det en del.

Nu skriver Åkesson i en debattartikel i Aftonbladet att Anna Kinberg Batra borde vända sig till SD om hon vill genomföra den.

"Det är bra att Anna Kinberg Batra (M) äntligen verkar ha kommit till insikt om att Sveriges invandringspolitik under många år har varit ohållbar." skriver SD-ledaren.

Han är så klart glad att Moderaterna driver en hårdare linje i migrationspolitiken. Men han undrar om M är seriösa, för i så fall tycker han att partiet borde vända sig till SD.

"I omgångar har företrädare från allianspartierna pressats på besked men Anna Kinberg Batra har undvikit att svara. Är hon villig att samarbeta med mig, och genom det göra verklighet av hennes nya insikt, eller är allt detta bara tomma ord?" skriver Åkesson i debattartikeln i Aftonbladet.

Nyligen kom en opinionsundersökning som visade att Moderaterna och Sverigedemokraterna nästan är lika stora. Tidigare har Anna Kinberg Batra sagt så här om ett samarbete med SD.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde Moderaterna och Sverigedemokraterna samarbeta?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Klart uppåt på Asienbörser

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

1 timme sedan
En man i 45-årsåldern döms till sju års fängelse efter att polisen hittat en stor mängd narkotika och vapen i hans lägenhet i Norrköping i höstas, rapporterar P4 Östergötland.

Biden lovar Ukraina vapen i veckan

2 timmar sedan
USA:s president Joe Biden lovar mer vapen till Ukraina redan denna vecka. Beskedet kommer sedan senaten i USA:s kongress som väntat sagt ja till ett stödpaket till Ukraina på nära 61 miljarder dollar, något som Kiev väntat på sedan i höstas.

Rysk robotattack mot Charkiv

2 timmar sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

3 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

idag 00:46
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.