Delmon Haffo har delat från extrema sajten Koling.
1 av 3
Delmon Haffo har delat från extrema sajten Koling. - Foto: SLL/Twitter
Och även tagit ställning för asylbränder.
2 av 3
Och även tagit ställning för asylbränder.
Bilden som Haffo delade.
3 av 3
Bilden som Haffo delade.

Moderaternas Delmon Haffo delade högerextrem propaganda

Han är en av Moderaternas högsta höns på sociala medier – men nu avslöjar Nyheter24 att Delmon Haffo delat en bild från högerextrema sajten Koling.


Moderaternas digitala kommunikatör Delmon Haffo har gjort sig ett namn som debattör på sociala medier, och syns ofta tillsammans med partitoppar som Tomas Tobé, Ulf Kristersson och partiledaren Anna Kinberg Batra.

Men nu kan Nyheter24 avslöja att Delmon Haffo, som nyligen gick till angrepp mot en minister för vad hon skrivit i sociala medier, delat en bild från den högerextrema sajten Koling.nu från sitt Twitter-konto.

Bilden gör sig rolig över Socialdemokraterna i Stockholm och feministisk snöröjning. På bilden syns tydligt Kolings logga. Delmon Haffo delade bilden och skrev ”HAHAHA dagens roligaste! ;-) #svpol #08pol #humor”.

Koling.nu har har starka kopplingar till högerextrema gruppen Nordisk Ungdom, och ligger bakom bland annat den här bilden:

När Nyheter24 når Haffo menar han att han inte kände till bildens ursprung.

– Jag hittade den på Twitter, läste budskapet och tyckte den var humoristisk. Jag la inte märke till vad det var för avsändare, säger Haffo till Nyheter24.

Men loggan syns ju jättetydligt på bilden?

– Jag borde ha googlat vad det var för något, det var naturligtvis dumt. Jag ska göra allt jag kan för att inte dela sådant material i framtiden.

Sedan Nyheter24 kontaktat Haffo har han nu tagit bort bilden, och bett om ursäkt.

Moderaternas kommunikationschef Per Nilsson tycker att det som hänt är tråkigt, men han menar också att Haffo agerat rätt efter att han insett bildens ursprung.

– Bilden i sig var det inget fel på men det är alltid viktigt att kolla var material kommer ifrån. Ibland går det snabbt i sociala medier och vi har nog alla gjort våra beskärda del av misstag. När så sker finns det en enkel regel att följa: gör avbön och radera inlägget. Precis det har Delmon också gjort, säger Per Nilsson till Nyheter24.

Nyligen hånade toppar i Sverigedemokraterna en 15-åring, ljög om hans ålder och försökte sen skylla ifrån sig. Läs mer om det här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du dela högerextrema sajter?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Flygledarna i Frankrike ska strejka

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.

Krav om mer pengar till värnpliktiga

Motivationen tryter för värnpliktiga när dagsersättningen är låg. Samtidigt råder det så stor platsbrist inom Försvarsmakten att vissa förband inte haft sängplatser till alla värnpliktiga, visar en ny rapport från Pliktrådet.

USA-straff tog direkt – bosättares kort spärrat

1 timme sedan
USA:s nya sanktioner mot våldsamma israeliska bosättare har fått snabbt genomslag. Extremistledaren Bentzi Gopstein fick reda på att hans kort var spärrat när han försökte tanka bilen.

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

1 timme sedan
"En häst springer lös på riksväg 66", skriver polisen på sin hemsida.