De som får avslag på sina asylansökningar ska lämna landet.
1 av 3
De som får avslag på sina asylansökningar ska lämna landet. - Foto: TT / TT
Johan Forssell är Moderaternas migrationspolitiska talesperson.
2 av 3
Johan Forssell är Moderaternas migrationspolitiska talesperson. - Foto: TT
Under förra året sökte 163 000 personer asyl i Sverige.
3 av 3
Under förra året sökte 163 000 personer asyl i Sverige. - Foto: TT

Moderaterna vill ha hårdare tag mot asylsökande som fått avslag

Asylsökande som fått avslag behöver få tydligare besked och förstå att de ska lämna landet, menar Moderaterna.


Det har kommit många asylsökande till Sverige. För att få stanna här krävs det att de kan visa att att de är flyktingar enligt Sveriges nya hårda regler. Annars måste man lämna landet.

Den som får avslag på sin asylansökan kan lämna in en ny efter fyra år. Det finns de som väljer att gömma sig i Sverige och vara här utan tillstånd under den tiden om inte asylansökan går igenom första gången.

Det här är ett problem enligt Moderaterna.

– Vi håller på att skapa parallella samhällen i Sverige. Det kommer tyvärr snart att leda till stor utsatthet, säger Moderaternas migrationspolitiske talesperson Johan Forssell till Nyheter24.

johan forssell moderaternaTT

Moderaterna anser att de har en lösning på att personer utan tillstånd stannar i Sverige. De vill höja preskriptionstiden på asylsökningar – eller rent av ta bort den helt. I dag kan en person som fått avslag på sin asylansökan söka igen efter fyra år. Och det är alltså detta Moderaterna nu vill ändra på.

Det skulle sända en signal till dem som får avslag att de ska lämna landet.

Moderaterna vill att regeringen bryr sig mer om frågan och det är bråttom. Under förra året sökte 163 000 personer asyl i Sverige och många väntar fortfarande på svar.

– Jag vill att de ska ta frågan om skuggsamhället på allvar, det känns inte som de gör det. Vi har lagt förslag om dubbelt så lång preskriptionstid och det säger de nej till, säger Forssell till Nyheter24.

Moderaterna har också förslag på hur Sverige ska spara pengar på invandrare och hur man ska hitta de papperslösa som gömmer sig i landet.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Moderaterna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Förslag: Inför offentlighetsprincip i friskolor

Omöjligt att undersöka brandorsaken i Børsen

Det är fortsatt omöjligt att släppa in polisens tekniker i den brandhärjade Børsen i Köpenhamn för att utreda brandorsaken. Risken för att de resterande väggarna ska rasa in är för stor.

Ingen lärare garanteras löneökning – avtalet klart

Löneavtalet mellan lärarfacken och Sveriges skolor är färdiga. Snittlönelyftet blir 3,3 procent för alla lärare. Men det kan bli stora skillnader i löneökningarna. Ingen enskild lärare är garanterad någon löneförhöjning alls.

S: Sätt stopp för nya friskolor

Socialdemokraterna vill helt sätta stopp för nya vinstdrivande friskolor. Vi vill att staten ska dra i nödbromsen och införa ett etableringsstopp, säger partiledare Magdalena Andersson.

Miljöministern: Majbrasor inte hotade

Miljöminister Romina Pourmokhtari (L) uppger att man får fortsätta elda trädgårdsavfall i sin trädgård – om man följer sin kommuns föreskrifter.

Larm: Allt fler människor dör i fågelinfluensa

Världshälsoorganisationen larmar om ökad spridning av fågelinfluensa till nya arter. Antalet mänskliga fall med dödlig utgång ses även som "enormt oroväckande".