1 av 2
- Foto: TT
2 av 2
- Foto: Bjorn Larsson Rosvall / BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

Miljöpartiet åker ut ur riksdagen i ny mätning – Alliansen största block

Efter senaste tidens turbulens är Miljöpartiet nu nere på riktigt usla skitsiffror.


Miljöpartiet har haft det väldigt tufft den senaste tiden, med skandaler och partiledarbyte. Och enligt en ny mätning från Aftonbladet/Inizio så verkar krisen vara långt ifrån över för Miljöpartiet.

Miljöpartiet får endast 3,2 procent i den nya mätningen, ett resultat som skulle leda till att de skulle åka ut ur riksdagen.

– Det behövs en grön omställning och vi börjar se konkreta resultat av vår och regeringens politik. Det investeras i klimatsmarta lösningar i hela landet och fler anställs i skolan. Vi kommer att fortsätta lägga fram politiska förslag för att Sverige ska klara miljömålen och leva upp till klimatavtalet från Paris, säger MP:s partisekreterare Amanda Lind till Aftonbladet.

MP är till och med mindre än opinionens slagpåse Kristdemokraterna, som hamnar på 3,8 procent. Störst i mätningen är Socialdemokraterna, som hamnar på 26,1 procent.

Mätningen är också glad läsning för Alliansen. Samtliga allianspartier förutom KD ökar, och Alliansen har därmed ett övertag.

För Sverigedemokraterna går det fortsatt trögt. SD tappar 1,6 procent och får 17,9 procent i mätningen, som presenterades av Aftonbladet i dag.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kan du tänka dig rösta på MP?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Klart: Geely har sålt Volvo-aktier

Kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelade på torsdagen att man avser att sälja hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo.

Bättre än väntat från Avanza

1 timme sedan
Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

1 timme sedan
"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.

Risk för nya ras i danska Børsen

1 timme sedan
Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.