Hanif Bali uttalar sig nu om likheterna mellan SD och M.
1 av 3
Hanif Bali uttalar sig nu om likheterna mellan SD och M. - Foto: Moderaterna/TT
Just nu anser han att de står nära varandra.
2 av 3
Just nu anser han att de står nära varandra. - Foto: Dan Hansson
Men han tror inte på ett samarbete mellan partierna.
3 av 3
Men han tror inte på ett samarbete mellan partierna. - Foto: TT

Hanif Bali: Skillnaderna mellan M och SD är mindre nu

I det "extrema läge" som Sverige befinner sig i ligger SD och M nära varandra. Det säger moderaten Hanif Bali i en intervju med DN.


Under hösten och vinterns flyktingströmmar har diskussionen ofta varit hård. Många anser att Moderaterna har närmat sig Sverigedemokraterna, och till och med snott SD:s politik.

Och nu bekräftar toppmoderaten Hanif Bali i en intervju med Dagens Nyheter att partierna har närmat sig varandra.

– I detta extrema läge tror jag att de avgörande skillnaderna mellan M och SD är mindre. Men långsiktigt kommer det nog att börja skilja sig. Vi har allt att vinna på en diskussion om vad vi vill göra efter flyktingpausen, säger han till Dagens Nyheter.

Anna Kinberg Batra och Jimmie Åkesson skakar hand efter en debatt.

Däremot menar Bali att det inte kommer bli aktuellt att regera tillsammans med SD efter nästa val.

– Jag skulle ha svårt att övertyga min egen bror att rösta på mig om Sverigedemokraterna satt i regeringen eller var aktivt stödparti, säger Hanif Bali till DN.

Tidigare i vår intervjuade Nyheter24 SD-politikern Linus Bylund, som pratade just om att Moderaterna anammat flera förslag Sverigedemokraterna drivit länge.

– De har drivit en typ av politik i åtta år och nu ändrar de sig. Det är som att ge väljarna en mängd örfilar och sen en flaska kylbalsam. Men jag verkar politiskt för landet Sverige, och om vi har majoritet i riksdagen för vettiga förslag så är ju det bra, sa Bylund till Nyheter24 då.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.