Hanif Bali röstade mot sin grupp och har inte längre riksdagsgruppens förtroende för de frågor han ansvarar över.
1 av 3
Hanif Bali röstade mot sin grupp och har inte längre riksdagsgruppens förtroende för de frågor han ansvarar över. - Foto: Moderaterna
Moderaternas Hanif Bali.
2 av 3
Moderaternas Hanif Bali. - Foto: Moderaterna
Det han vet är att han istället kommer att få sitta i näringsutskottet.
3 av 3
Det han vet är att han istället kommer att få sitta i näringsutskottet. - Foto: SCANPIX / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Toppmoderaten Hanif Bali sparkas från sina uppdrag

Riksdagsledamoten Hanif Bali kommer nu få syssla med andra frågor.


På tisdagskvällen postade toppmoderaten och riksdagsledamoten Hanif Bali ett inlägg på sin Facebooksida. Där skriver han att han inte längre har riksdagsgruppens förtroende för att ansvara för integrationsfrågor eller att vara ledamot i Arbetsledargruppen.

– Jag gick emot gruppens vilja. Då finns det konsekvenser för det. Det här är en av dem. Det är inget farligare än att jag får syssla med andra frågor, säger Hanif Bali när Nyheter24 når honom.

I stället för att rösta med sin grupp röstade han för Folkpartiets och Kristdemokraternas motion om ett erkännande av folkmorden på de kristna i mellanöstern.

Det var i dag Hanif Bali fick beskedet att han sparkas. Han har jobbat med samma frågor i snart sex år så att börja jobba med annat känns aningen tungt, berättar han.

Han vet heller inget mer än att han kommer att sitta i näringsutskottet.

– Jag kommer förlika mig med den tanken så småningom, men det känns lite tråkigt att lämna ifrån sig sin hjärtefråga, säger han.

Det är inte bara Hanif Bali som har blivit sparkad från sina poster. Även riksdagsledamoten och moderatpolitikern Niklas Wykman får lämna sin post av samma anledning, skriver han på sin Facebooksida.

Han var innan i dag riksdagsledamot i skatteutskottet och skattepolitisk talesperson.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!