Dags att sätta ner foten Jimmie Åkesson

Nyheter24:s nyhetschef Henrik Eriksson har tröttnat på Jimmie Åkessons tystnad.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Hur länge ska de få hållas? De förtroendevalda SD-politikerna vars främsta uppgift här i livet verkar vara att hata. Det handlar bland annat om sverigedemokrater som vid upprepade tillfällen, utan att partiledningen gör något, får skriva de mest vidriga saker på bloggar, Twitter, Facebook och andra sociala medier. För att inte tala om kommentarer på Kent Ekeroths "projekt" Avpixlat. 

Vill ni ha tydliga exempel på vad för typ av hat de sprider så kan ni ta del av vår lista över SD:s nätskandaler det senaste året. Jag har nämligen ingen lust att sprida det vidare här. Jag tycker däremot att det är viktigare att poängtera en annan sak. Jimmie Åkessons totala och absoluta tystnad. 

Den enda gången (vad jag kan minnas) som Åkesson uttalat sig i samband med att en SD-politiker gjort grova övertramp på nätet var för ett år sedan. Då fick Sverigedemokraternas Erik Hellsborn veta att han levde efter att ha skrivit: "Om det inte funnits någon islamisering eller massinvandring hade det inte funnits något som triggade Behring Breivik att göra som han gjorde", på sin privata blogg.

Ett år senare kan vi klart och tydligt visa på minst tolv (det finns fler) tillfällen då Jimmie Åkesson kunde tagit bladet från munnen och sagt: "Nu får det vara nog". 

Men det har du inte gjort.

För Jimmie, om du vill att Sverigedemokraterna ska bli Sveriges tredje största parti i valet 2014 och därifrån växa till "ett 30-procentsparti", som du talade om på landsdagarna i slutet av november i fjol. Ja, då måste du sätta ner foten. Du har nämligen redan lyckats övertyga de 5-8 procenten av Sveriges befolkning som tycker som du. Men för att Sverigedemokraterna ska ta nästa steg är det dags att "ta ansvar", som det heter så fint heter på politiskt korrekt svenska.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!