Jessica fick en stor chock när hon såg en bild på sig själv på Instagram.
Jessica fick en stor chock när hon såg en bild på sig själv på Instagram. - Foto: Instagram/Pexels

Jessica blev catfished med sin egen bild

Jessica blev utsatt för ett vanligt internetfenomen – och det är minst sagt obehagligt.


Jessica Hunt är en brittisk sociala medier-profil med över 91 000 följare på Instagram. Helt plötsligt fick hon syn på en bild föreställande henne själv på vad som ser ut att vara från just Instagram.

Men någonting var väldigt annorlunda med bilden:

Twitter

Och så här ser originalbilden ut som Jessica la ut på Insta i december 2016:

Instagram

Jessica var märkbart tagen och skrev därför en tweet, som i nuläget fått mer än 32 000 retweets. där hon beskrev händelsen:

"HERRE GUD! Det där är min kropp och mitt hus men vems ansikte är det där?", skriver hon och refererar till begreppet "catfish" som gått för långt och börjar bli "fånigt".

Twitter

Vad är då "catfish"? Det är ett begrepp som beskriver att någon kapat ens identitet och utger sig för att vara någon annan. Ett exempel är att någon snor en bild på dig för att flirta med folk på Tinder (som den här tjejen blev utsatt för) eller för att få fler följare på Instagram.

Urban Dictionary skriver att det framförallt används för att skapa "online-förhållanden". Bloggaren Kissie blev nyligen catfished av en man som använde en annan persons bild – och hon blev minst sagt förvånad när de bestämde att de skulle träffas.

Exakt på vilket konto som Jessica hittade bilden framgår inte i hennes tweet – men hon har fått väldigt mycket stöd efter den obehagliga händelsen.

Kom igen nu, internet...

Läs också om Alicia vars bilder användes i reklam för en ny dejtingapp – eller läs om en kille som blev chockad över sin flickväns fejkprofil.

Har du blivit utsatt för "catfishing" – eller har någon snott dina bilder? Mejla oss på tips@nyheter24.se och berätta din historia.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du blivit utsatt för att någon snott dina bilder?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

1 timme sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

1 timme sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

1 timme sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

1 timme sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.