Mamman blev vansinnig när hon såg 16-åringens läxa.
1 av 2
Mamman blev vansinnig när hon såg 16-åringens läxa. - Foto: Facebook/TT
Nu har skolan backat.
2 av 2
Nu har skolan backat. - Foto: TT

Mammans ilska efter att ha sett sin dotters skoluppgift: "Kvinnohat"

Skolan har nu backat och tagit bort uppgifterna och rektorn menar att de var olämplig.


Jenn Oxborrow från USA blev riktigt upprörd när hon fick syn på sin 16-åriga dotters läxa. Dottern som går på en skola i Salt lake city fick en uppgift som gick ut på att klara en dejt på bara 45 kronor.

Läxan var en del av hemkunskapen för elverna i klassen.

Men de 16-åriga och 17-åriga tjejerna och killarna fick inte samma uppgift, de fick olika.

I de uppgift som tjejerna i klassen fick räknade flera förslag på hur de som tjejer skulle bete sig på en dejt, skriver The Salt Lake Tribune.

Om du tycker att du är för tjock, håll det för dig själv. Klä dig passande på dejten. Var feminin och fin, använd inte vulgära ord eller svordomar. Rätta inte eller kommentera hans vanor. Det var några av de förslag som stod på tjejernas uppgift.

I ett uppmärksammat inlägg på Facebook skriver nu Jenn Oxborrow att uppgiften utrycker bland annat kvinnohat. Men också att de utesluter elever som kanske inte är säkra på sin könsidentitet.

– Om du försöker klura ut vilket kön du identifierar dig med och får en sådan här uppgift, så utsätter det våra barn för risk. Våra lärare och vår rektor måste tänka på detta och lära ut på ett mer inkännande sätt, och det gör de inte här, säger mamman till The Salt Lake Tribune.

Skolan har nu valt att ta bort uppgifterna efter all kritik och rektorn menar att den var olämplig.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

En häktad för deltagande i terrororganisation

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.

Nato överens om luftvärn till Ukraina

Natoländerna har kommit överens om att ge fler luftvärnssystem till Ukraina. Det meddelar Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg, efter ett virtuellt möte med medlemsstaternas försvarsministrar och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.