Härom dagen hade Tina Lundqvist sin 94-åriga mormor Maj Gidlund på besök.
1 av 4
Härom dagen hade Tina Lundqvist sin 94-åriga mormor Maj Gidlund på besök. - Foto: Privat
När mormor Maj skulle ta av sig sina handskar i en av butikerna i köpcentrumet Frölunda torg tror Tina att hennes gamla ring råkade åka av.
2 av 4
När mormor Maj skulle ta av sig sina handskar i en av butikerna i köpcentrumet Frölunda torg tror Tina att hennes gamla ring råkade åka av. - Foto: Privat
Det var en vigselring som mormor Maj haft på sitt finger i 65 år. Hennes make, och Tina Lundqvist morfar, gick bort 2003.
3 av 4
Det var en vigselring som mormor Maj haft på sitt finger i 65 år. Hennes make, och Tina Lundqvist morfar, gick bort 2003. - Foto: Privat
Tina la ut en efterlysning på Facebook om ringen – ett inlägg som snabbt fick stor spridning.
4 av 4
Tina la ut en efterlysning på Facebook om ringen – ett inlägg som snabbt fick stor spridning. - Foto: Privat

Tinas vädjan: Hjälp min 94-åriga mormor att hitta sin vigselring

Efter 65 år på fingret försvann den plötsligt härom dagen. Nu vädjar Tina Lundqvist om hjälp att hitta sin 94-åriga mormors vigselring.


Härom dagen hade Tina Lundqvist från Kållered i Västra Götalands län sin 94-åriga mormor Maj Gidlund på besök från Örnsköldsvik.

När de besökte köpcentrumet Frölunda torg för att göra några ärenden hände något i en av butikerna.

– Där tog min mormor av sig sina handskar. Hon tänkte inte på det då, utan vi gick vidare, men sen upptäckte hon att ringen inte längre satt på hennes finger, säger Tina Lundqvist till Nyheter24.

Ringen. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Ringen var en vigselring som mormor Maj haft på sitt finger i 65 år. Hennes make, och Tina Lundqvist morfar, gick bort 2003.

– Hon vill inte vara till besvär så hon vill inte visa hur ledsen hon egentligen är, men hon är ju ledsen. Hon har pratat väldigt mycket om ringen sedan den försvann, säger Tina Lundqvist.

Maj GidlundMaj Gidlund. Bildkälla: Privat

Tina Lundqvist har ringt till varuhusets hitteavdelningen, men där hade de inte fått in någon ring.

Då försökte hon istället med att lägga ut en efterlysning på Facebook om ringen – ett inlägg som snabbt fick stor spridning.

– Jag är helt chockad över att det har blivit så stort. Jag kan inte fatta det, säger Tina Lundqvist om Facebook-inlägget som delat över 17 000 gånger.


Vet du något om ringen? Mejla till tips@nyheter24.se.

Läs också om svenska Gerdas ring som hittades efter att Titanic sjunkit i Atlanten.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du en ring på fingret?
Tack för din röst!