Tommy McSorley med sina döttrar, Clare längst till höger.
1 av 2
Tommy McSorley med sina döttrar, Clare längst till höger.
Tommy beskriver att hans dotter bar mycket inom sig som hon inte pratade med någon om, vilket han önskar nu att hon hade vågat göra.
2 av 2
Tommy beskriver att hans dotter bar mycket inom sig som hon inte pratade med någon om, vilket han önskar nu att hon hade vågat göra.

Tommys vädjan efter dotterns död: "Jag är villig att betala vad som helst"

Tommys älskade dotter gick hastigt bort. Nu vänder han sig till allmänheten med en desperat vädjan i sin saknad.


Självmord har sedan länge varit ett tabubelagt ämne, trots att det sker dagligen och drabbar många.

Någon som vet allt för väl hur smärtan och saknades känns, är Tommy McSorley från den lilla byn Killyclogher på Nordirland.

Han är pappa till dottern Clare McSorley, 18, som sedan en vecka tillbaka inte längre är vid liv. I ett oerhört känslosamt inlägg på Facebook beskriver Tommy McSorley öppet den smärta och sorg han går igenom efter den svåra förlusten.

"Jag vet hur man lagar de flesta saker när de går sönder. Trasiga tvättmaskiner, torktumlare, lampor, bilar och massor av andra saker här i livet.

Jag vet att jag begär mycket nu, men jag är villig att betala vilken summa pengar som helst till den person som kan tala om för mig hur jag ska laga ett trasigt hjärta.

Mitt hjärta gick nämligen itu igår, i samband med att min dotter gick bort. Min vackra, kärleksfulla omtänksamma och underbara dotter Clare."

Clare McSorley. Bildkälla: Facebook

Han skriver vidare i inlägget att det är okej att inte känna sig okej. Och att om någon som läser hans inlägg upplever att de går igenom en svår tid i livet, så ska de inte lida i tystnad. Han uppmanar de som mår dåligt att våga berätta för någon i sin närhet om hur de mår och hitta ett sätt att kommunicera sina känslor.

"Min dotter Clare bar världens bekymmer på sina axlar. Jag tror ärligt talat att hon kände att hon inte ville att folk skulle oroa sig över henne. Därför bar hon så mycket smärta och förtvivlan inom sig som hon aldrig fått utlopp för. När det kommer till kritan är det just det som gör mest ont av allt i det här. Jag har alltid älskat dig och kommer alltid älska dig Clare.

Din pappa."

Tommy McSorleys inlägg har på kort tid berört tusentals människor över hela världen, som beklagar sorgen och delar med sig av sitt stöd, samt tackar för hans kloka ord och tankar.

Clare McSorleys oväntade bortgång har chockat hela det lilla samhället. Bildkälla: Facebook

Clares begravning hölls i fredags förmiddag. I den lokala tidningen Ulster Herald hyllas Clare McSorley som en engagerad, generös och omsorgsfull ung tjej som kommer att sörjas och saknas av många.

Här kan du läsa hela Facebook-inlägget:


Om du själv behöver stöd eller någon att prata med, så kan du hitta telefonnummer till jourhavande medmänniskor att prata med här.

Nyheter24 har tidigare skrivit om en annan 18-åring, Brandy Vela. Hon valde också att begå självmord i tisdags efter en lång period av mobbing. Hennes pappa försökte desperat att stoppa handlingen in i det sista.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter – både via Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du också drabbats av hjärtesorg?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Se upp i backen – lavinfara under långfredag

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

1 timme sedan
Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

igår 23:08
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.