Mystiska fyndet i källaren chockade alla – nu har det hänt igen

Så, du hittar världens bästa mystiska skatt, inmurad bakom en källarvägg. Hur stor är sannolikheten att det händer igen? Well, kolla här.


Det sägs att blixten aldrig slår ner två gånger på samma ställe. Att någon däremot har en enorm jäkla tur två gånger på raken, det händer ju faktiskt någon enstaka gång. Till mångas stora avund.

Nyligen skrev Nyheter24 om det helt osannolika fyndet i en ruggig källare i ett ruckel till hus som skulle renoveras.


Paret som hade köpt huset lyckades nämligen hitta en väl dold – och inmurad – liten grön väska.


Fylld med svinmånga gamla dollarsedlar.


Närmare bestämt 23 000 dollar, motsvarande drygt 200 000 kronor.

Som om inte det vore nog att prisa någon slags gud för, så verkar det som att samma par har gjort ytterligare ett fynd, bara en vecka senare.

Nämligen en till likadan grön liten väska.


Också den inmurad och undangömd, på ett annat ställe i källaren.


Mannen, som var ensam hemma när han hittade den, kunde såklart knappt tro sina ögon. Den här väskan vägde dessutom betydligt mer än den första.


Han väntade snällt på att sambon skulle komma hem, så att de fick dela ögonblicket när den andra väskan skulle öppnas.

En liten glugg in i väskan skvallrade om att det var något riktigt dyrbart som gömde sig under locket även den här gången.


När sambon äntligen kom hem gläntade de försiktigt på locket, med samma andakt som förra gången. Och där låg tidningar från 1951 överst, igen.


Och SEDLAR! Massor av sedlar igen, helt galna mängder tätt packade dollarsedlar.


Den här väskan visade sig innehålla enbart 20-dollarsedlar. Ett helt gäng av dem var dessutom riktiga dyrgripar med samlarvärde.

Eftersom att väskfyndaren beskriver som som en riktig nörd, så roade han sig med att skriva ut små etiketter och fästa runt varje specifik sedelbunt.


Det totala värdet visade sig vara hela 10 000 dollar. En jämn och fin summa, motsvarande drygt 88 000 kronor.


Med andra ord har alltså det renoverande paret lyckats komma över två väskor fyllda med pengar, till ett värde av nästan 4 miljoner kronor.

Fyra. Miljoner. Kronor.

I det uppmärksammade uppföljningsinlägget tar sig den nyblivna rikingen tid att svara på några av de mängder med frågor som har kommit in från de personer som har läst om de gömda skatterna.

Han meddelar att de har fått bekräftat från en advokat att de har rätt till pengarna rent lagligt och att sedlarna har ett högt samlarvärde.

Det har också kommit en hel del frågor om vad de ska göra med sina nya rikedomar. Och svaret är precis lika tråkigt som sist: paret kommer använda pengarna till att betala av sitt huslån.

Bildkälla

Sist men inte minst svarar han på frågan om de anser sig vara bra människor. För nog känns det alltid lite lättare att unna "bra människor" en skatt av det här slaget?

"Vi är generellt bra människor. Vi försöker hjälpa andra när vi kan. Med goda gärningar kommer man långt. Men jag tror inte på karma" hälsar verklighetens godare version av Joakim von Anka till sina chockerade läsare på Imgur.


Här kan du läsa om hur hela den här nästan osannolika sagan om de mystiska väskorna började. Paret får vara glada att de inte hittade något betydligt läskigare i källaren – som exempelvis den här mördarclownens(!) 27 gömda lik.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler häpnadsväckande nyheter.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Känner du någon som har haft osannolik tur?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

EU-sanktioner mot "extremistiska" bosättare

EU inför sanktioner mot fyra "extremistiska" israeliska bosättare och två organisationer på ockuperade Västbanken.

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Försäkringskassan har gått ut med ett varningsmeddelande till 20 000 medborgare som fått ett extra bostadsbidrag. Utbetalningen som ska ha gjorts den 10 april kan mycket väl vara helt felaktig, och du som fått pengarna kan vara tvungen att betala tillbaka pengarna.

Trump Media varnar för nakenblankning

Börsnoterade Trump Media & Technology Group har varslat Nasdaqbörsen om att det kan ha förekommit otillåten marknadsmanipulation av bolagets aktie – med så kallad nakenblankning, rapporterar tv-kanalen CNBC.

Då höjer HBO Max priset, inför reklam och byter namn

I samband med att HBO Max byter namn till bara Max görs en rad förändringar. Exempelvis införs ett reklamabonnemang. För de som inte vill se reklam höjs avgiften rejält.

Støre möblerade om bland ministrar

Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har möblerat om i sin regering.