Ikea har mötts av kritik efter den uppmärksammade bilden i deras varuhus.
1 av 2
Ikea har mötts av kritik efter den uppmärksammade bilden i deras varuhus. - Foto: Twitter / TT BILD
Det var i Ikeas varuhus i Cardiff, Wales, som bilden hängde.
2 av 2
Det var i Ikeas varuhus i Cardiff, Wales, som bilden hängde. - Foto: Google Maps

Folk är rasande på Ikea – på grund av "Hitler-tavla" i ett varuhus

Pappan som besökte varuhuset gjorde den chockerade upptäckten av en ren slump. Nu svarar Ikeas butikschef på kritiken.


Ikea har hamnat i blåsväder efter en uppmärksammad bild med nazistiska kopplingar.

Pappan Stevie Davies-Evans, 33, var nyligen på besök i ett Ikea-varuhus i Cardiff, Wales. I en av varuhusets inredda sovrum såg han en bild som han reagerade starkt på.

Den föreställer ett litet barn som gör ett klassiskt tecken som ofta kopplas ihop med Adolf Hitler och hans ökända mustasch.

Stevie la upp bilden på Twitter, med texten "lämpligt?" och hashtaggarna #Hitler och #salute. Han pingade också Ikea:s brittiska supportkonto.

Hans tweet uppmärksammades snabbt av internationella medier och bilden plockades snart bort från Ikea-butikens skyltning.

– Jag fick en chock när jag såg bilden, det var av en ren slump. Det var en av fyra bilder som hängde i rad ovanför en säng. Jag tyckte det var märkligt att den hängde där, eftersom att just det tecknet har så negativa associationer, säger Stevie till Wales Online.

Butikschefen Richard Owen bekräftar att bilden har plockats bort.

– Vi använder ofta fotografier för att illustrera hur livet skulle kunna se ut i de olika rummen. Men så snart vi uppmärksammades på bilden så togs den ner. Vi beklagar om någon har upplevt bilden som stötande, säger Richard Owen till Wales Online.

Undrar du varför Ikeas varuhus är byggda som labyrinter? Här får du äntligen svaret på frågan. Och om du också har funderat över varför det populära bordet LACK är så märkligt lätt, då ska du ta en titt på vad som döljer sig inuti bordet.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hade du också reagerat över bilden?
Tack för din röst!