Annas sexåriga dotter var mörkrädd och ville inte sova i sin säng.
1 av 3
Annas sexåriga dotter var mörkrädd och ville inte sova i sin säng. - Foto: Privat
Då uppfann de tillsammans en magisk monsterspray som skulle skrämma bort alla läskiga saker som kunde tänkas gömma sig under sängen.
2 av 3
Då uppfann de tillsammans en magisk monsterspray som skulle skrämma bort alla läskiga saker som kunde tänkas gömma sig under sängen. - Foto: Privat
Nu sover Annas dotter gott i sin egen säng sedan en vecka tillbaka.
3 av 3
Nu sover Annas dotter gott i sin egen säng sedan en vecka tillbaka. - Foto: Privat

Annas dotter var rädd för spöken – deras uppfinning är helt genial

Är ditt barn också rädd för mörkret ibland? Då måste ni testa den smarta lösningen som fick dottern att sova hela nätterna i sin egen säng.


Du behöver inte ha varit barn nyss för minnas hur det var att oroa sig för monster och spöken under sängen. Rädslan för mörker kan leva kvar långt upp i vuxen ålder.

Tur då att det finns kreativa och fiffiga mammor som Anna, 43, från Linköping.

När hennes sexåriga dotter inte ville sova i sin säng förra veckan för att hon var så mörkrädd, så kom Anna på att hon hade läst något på nätet för länge sedan om en slags anti-monster-uppfinning.

Anna jobbar dessutom som förskollärare och är van vid att problemlösa tillsammans med barn och fråga dem hur de själva skulle kunna lösa ett problem på bästa sätt.

Sagt och gjort, tillsammans uppfann Anna och hennes dotter en alldeles egen monsterspray.

Frågan var bara vad som skrämmer bort monster och spöken bäst? Det borde ju helt klart vara motsatsen till det som de gillar allra bäst.

– Vi kom fram till att monster säkert gillar slime och svarta och äckliga saker. Så vi blandade vatten med lila glitter och hennes storasysters parfym med jordgubbsdoft, säger Anna till Nyheter24.

Blandningen hälldes över i en gammal sprayflaska som de dekorerade fint tillsammans.


Sedan sprayade hennes dotter noga två gånger under sängen ("bara två gånger, annars kan monstren vänja sig") och studsade glatt i säng, stolt över sin insats mot läskigheterna.

– Jag tar bara lite längst upp vid huvudet mamma, det är där de läskiga tankarna kommer, sa dottern till Anna innan hon sen somnade och sov hela natten i sin egen säng.


Och den nöjda sexåriga monsterjägaren har faktiskt sovit själv i sin säng sedan dess.

– Det handlar ju om att prova på någonting som barnen tror på själva och verkar nöjda med, säger Anna som ett tips till andra föräldrar med mörkrädda barn.

Den fiffiga uppfinningen delade Anna med sig av som inspiration i en Facebookgrupp för tips om sätt att återbruka produkter, vilket hon alltså gjorde med sprayflaskan som de hjälptes åt att dekorera.

Inlägget blev så populärt att det sen delades vidare i Facebookgruppen Dr Status, där över 2 400 personer gillade inlägget och berömde Anna för hennes smarta lösning.


Är du också mörkrädd? Då kommer du garanterat känna igen dig i de här 11 märkliga sakerna som alla mörkrädda gör. Men finns verkligen spöken? Nyheter24:s nya forskningssida Left side of the brain hjälper dig att slå hål på myten.

Detta är en redaktionell artikel, med länkar via vår partner Prisjakt. Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du mörkrädd?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.

Tummar på kraven för att klara Natoinsatsen

P 7 i Skåne står inför en svensk pionjärinsats i Nato när uppåt 600 man ska skickas till Lettland. För att klara det kan det bli nödvändigt att under en period tumma på målet att utbilda fler värnpliktiga.

Polisen rapporterar om misshandel, Västerås

1 timme sedan
"Tonårspojke slagen i ansiktet utanför skola.", skriver polisen på sin hemsida.

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

1 timme sedan
Kristdemokraterna vill se mer kärnkraft i Europa. En fråga som partiet planerar att driva i EU-valet, enligt ett pressmeddelande.