Diana Kojic från Huskvarna frågade vad hennes praktiskt lagda mamma ville ha i 62-årspresent.
1 av 2
Diana Kojic från Huskvarna frågade vad hennes praktiskt lagda mamma ville ha i 62-årspresent. - Foto: Privat
Hennes mamma ville absolut inte ha "några jävla blommor". Så då ordnade Diana den här smarta lösningen istället.
2 av 2
Hennes mamma ville absolut inte ha "några jävla blommor". Så då ordnade Diana den här smarta lösningen istället. - Foto: Privat

Dianas mamma tröttnade på blommor som present – fick ändå genial bukett

Vad ger en i födelsedagspresent till en mamma som är väldigt tydlig med vad hon absolut inte vill ha? Dianas lösning är helt genial.


Att ge presenter till sina nära och kära är ju ofta helt hopplöst, en vill ju gärna ge något mer genomtänkt än en Alladin-ask som har panikhandlats på närmaste mataffär.

Men när Diana Kojic från Huskvarna frågade vad hennes praktiskt lagda mamma ville ha i 62-årspresent var svaret ord och inga visor:

– Jag vill inte ha några jävla blommor!

Diana berättar för Nyheter24 att hennes mamma är less på att få blommor när hon fyller år och hellre ser att hon får typiska bra nyttosaker, vad nu det kan tänkas vara.

– Nu ska hon få, tanten, tänkte jag. Så jag planerade att fixa en bukett ändå till henne, i form av lila blomkål. Men det fanns inte i butiken, så jag fick improvisera, säger Diana.

Hon tog en kruka hemifrån, fyllde med gul lök i botten istället för leicakulor och skapade ett helt fantastiskt galet och härligt blomsterarrangemang bestående av bland annat purjolök, paprika och grönkål.


– Sen tänkte jag att jag binder väl ihop allt med en falukorv. Då får hon inga blommor som vissnar i alla fall, säger Diana med ett skratt.

Hon beskriver sin mamma som en person som älskar att laga mat, en sådan mamma som man måste äta hos även om man har ätit precis innan. Annars låter det "ät nu eller skyll dig själv om du går hungrig härifrån".

Därför kompletterade Diana grönsaksbuketten med bland annat pasta, kaffe och hela elva kilo ris.

– Mamma började skratta direkt när hon såg buketten. Paprikan hade trillat av och mamma sa "får jag ruttna grönsaker?" säger Diana.

Men det verkar helt klart som att hennes fyndiga present gjorde succé. Det blev i alla fall tydligt när hon delade med sig av en bild på buketten i en stor grupp för husmorstips på Facebook, där inlägget snabbt fick över 1 300 reaktioner och mängder av hyllande kommentarer.


Någon annan som verkligen tänkte till ett varv extra, var Caroline Landén från Tranemo som fixade en alldeles speciell tårta till sin sambo när han bara önskade sig pengar i födelsedagspresent.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Känner du någon som är hopplös att köpa presenter till?
Tack för din röst!