Tjejerna i butiken hånade Harriets shorts – nu hyllas hon för sitt svar

De två tjejerna bakom kassan sade elaka saker om Harriets kläder, då valde hon att vända situationen till något helt annat.


Harriet Rae från Cornwall i Storbritannien hade valt att bära ett par shorts för att över huvud taget stå ut med sommarvärmen – och för att det är snyggt så klart – när hon skulle svänga förbi butikskedjan Superdrug för att göra några ärenden, skriver Mirror.

När hon stod i butiken så hör hon hur de två tjejerna som jobbar bakom kassan tisslar och tasslar om hennes utseende och hennes klädval. Men i stället för att bli arg eller ledsen reagerade Harriet med världens största leende.

Sedan gick hon hem och skrev ett inlägg på sin Facebook som nu delats över 37 000 gånger. I inlägget skriver Harriet direkt till de två tjejerna som arbetade i butiken.

"Oroa er inte, jag hörde era kommentarer om mina shorts. Ni pratade högt nog för att de flesta skulle höra. Det är uppenbart att det här inte är första gången ni fnissat och kommenterat en annan tjej, men när ni gör det i vanliga fall tittar antagligen personen ni pratar om antagligen bort men känner sig riktigt ledsen inombords. Men i dag, att döma av reaktion, var ni inte beredda på det enorma ironiska leende jag gav er."

Hon forsätter med att skriva att de båda tjejerna borde tänka lite mer på vad de säger, och att de istället ska sprida kärlek, inte hat. Speciellt eftersom det finns flera personer som antagligen skulle bli väldigt sårade av deras kommentarer.

Harriet i de shorts som tjejerna kommenterade. Bildkälla: Facebook

Sedan valde hon, för att visa vad hon menade, att ge de båda tjejerna komplimanger för deras utseende.

"Om ni sminkat er själva och era egna frisyrer i dag innan jobbet så är ni båda väldigt talangfulla. Jag kan aldrig få min eyeliner eller hästsvans så där perfekt."

Superdrug har nu nåtts av, och svarat på, Harriets inlägg. De säger att de beklagar händelsen som hon varit med om.

– Efter inlägget inledde vi omedelbart en utredning. På Superdrug strävar vi efter att ha bästa möjliga kundservice och vi ber om ursäkt om det är så att vi misslyckats med att uppnå detta just denna gång, säger en talesperson för kedjan.

Harriet har även blivit erbjuden att identifiera de två tjejerna som pratade om henne, men hon har valt att inte göra.

"Mitt syfte med inlägget var att sprida godhet och snällhet, inte skam och problem. Superdrug förstår också att av den anledningen vill jag inte beskriva de två tjejerna eller var jag befann mig i butiken när det skedde."

Superdrug kommer nu börja använda Harriets inlägg i sin personalträning för att se till att något liknande inte händer igen, skriver Mirror.

Här under kan du läsa Harriets inlägg i sin helhet.


Nyheter24 har tidigare skrivit om Christine som ägde en Playboy-modell som hånat en kvinna på gymmet via Snapchat.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du Harriet hanterade situationen som en boss?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.