Gravida Tess och Brittany hatas på internet – men av helt olika anledningar

Den ena trakasseras för att hon är för stor, den andra för att hon är för liten. Till sist fick atleten Brittany Aäe nog och nu hyllas hennes inlägg av hela internet.


Alla gravidmagar ser olika ut, vissa blir stora redan tidigt i graviditeten, andra kan vara så små att folk inte tror att mamman är gravid hela vägen fram till förlossningen. Och alla gravidmagar borde accepteras som de är, men så ser inte verkligheten ut, det är i alla fall vad Brittany Aäe anser.

Hon menar istället att det verkar omöjligt för en kvinna att bli accepterad som hon är, inte ens under något så känsligt som en graviditet.

Bergsatleten och idrottaren Brittany Aäe tröttnade på att få höra hur hennes kropp borde se ut när hon var gravid. Hon fick hela tiden höra att hennes gravidmage såg för liten ut och att hon var för smal.

Till sist blev det för mycket för Brittany som valde att skriva ett inlägg på Instagram där hon har en bild på den kända plus size modellen Tess Hlliday bredvid sin egen bild. På bilderna är de båda i vecka 39 av graviditeten.

– Vi får båda motta kritik för vår storlek, hon för sin rundhet och jag för min smalhet. Båda har haft hälsosamma graviditeter vilket bekräftats av våra läkare. Och vi båda gör självständiga val runt vår egen hälsa, skriver hon i inlägget.


Hon undrar sedan varför samhället klankar ner på kvinnors kroppar om de inte passar in i den smala mallen för vad som anses vara normalt.

– Låt oss istället hålla våra tankar och åsikter om människors storlek för oss själva. En graviditet är tuff nog som den är utan att man också ska skämmas för sin kropp, avslutar hon.

Och det visade sig snabbt att hon inte var ensam om att ha den åsikten. Hennes inlägg har i dagsläget fått över 1000 gilla markeringar och många kommenterar om sina egna erfarenheter om graviditet.


"Jag älskar det här så mycket. Även med min egen kropp har mina graviditeter varit helt olika, men båda har varit hälsosamma. Och jag har aldrig känt mig mer hälsosam än i den graviditet jag är i nu. Tack så mycket för det här inlägget" kommenterar en person.

Både Tess och Brittany har i dag fött två helt friska bebisar.

Huffington Post har tidigare skrivit om Brittanys inlägg.

Nyheter24 har tidigare skrivit om en känd bloggare som började gråta inne i ett omklädningsrum eftersom hon skämdes så över sin gravidmage.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

1 timme sedan
Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

1 timme sedan
Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.