Mannen bad frisören att färga hans hår lila – anledning är otroligt rörande

Mannen gick till frisören för att få sitt hår färgat. Färgen han valt var lila och du kan aldrig ana varför.


Frisören Katherine Connecticut i USA har en kund som kommer in ungefär två gånger per år för att klippa sig.

Efter att inte ha varit hos frisören på ett tag kommer mannen in och hon frågar honom hur det står till. Hon får dock ingen svar från mannen utan han räcker bara fram en lapp där det står "Kan du färga mitt hår i den här färgen".

Texten på lappen var lila.

Katherine publicerade senare ett inlägg på Facebook om konversationen hon hade med mannen.

"Jag svarade att jag absolut kunde göra det och han bokstavligt talat hoppade upp och ner av glädje. Det var lite märkligt att se honom så glad. Han brukar alltid vara trevlig, men han svarar oftast på frågor och kallprat med ett leende eller en nick. Han har aldrig berättat så mycket om sin familj eller sitt liv. Hur länge vill du att det ska sitta i, frågade jag. 'Vi har varit gifta i 47 år, så ju längre desto bättre', svarade mannen och log".

Det var då hon förstod. Mannen fru hade fått diagnosen alzheimers och färgen lila används som en färg för att upplysa sjukdomen. Lite som att rosa symboliseras med bröstcancer.


Facebook-inläget delades sedan av "Love what Matters" och har nu delats 13 000 gånger och 60 000 personer har reagerat på inlägget.

"I dag klockan 13.00 färgade den mannen sitt hår lila för att hedra sin sjuka fru. Det är ledsamt att så många drabbas av alzheimers och hur lite forskningsmedel som läggs på det. Det träffade mig i hjärtat när vi pratade om det. Han tittade mig i ögonen och sa att han bara ville känna att han kunde göra något för att hjälpa till. Håret var det enda han kände att han kunde kontrollera", skriver Katherine.

"Så, folk i Connecticut, om ni ser en äldre man som går omkring med lila hår, inse att han faktiskt VILL få uppmärksamhet riktad mot sig, så att han kan sprida uppmärksamheten för sjukdomen. Den här mannen är väldigt hängiven i kärleken till sin fru."

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Fint va?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Telia-anställd stal mobiler för 2,1 miljoner: "Systematiskt"

En före detta anställd på Telia stal hundratals telefoner till ett värde av 2,1 miljoner kronor. I ett mejl till Nyheter24 kommenterar nu Telia den före detta anställdas agerande.

Kryptokungen – från kändisvärlden till fängelse

Han byggde ett mångmiljardimperium och umgicks med politiska kändisar som Tony Blair och Bill Clinton. Det var en framgångssaga med bara ett fel – allting byggde på en rad lögner. Nu väntar 25 år i fängelse för Sam Bankman-Fried.

Deklaration 2024: Här är personerna Skatteverket kollar extra i år

Varje år gör Skatteverket riktade kontroller inom vissa områden. Har du koll på vilka privatpersoner som kollas extra i årets deklaration?

Borlänge: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar uppges ha kolliderat vid Domnarvsrondellen i Borlängen", skriver polisen på sin hemsida.

Nya kollektivavtal inom offentlig sektorn

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Sobona har tecknat tre nya kollektivavtal inom den offentliga sektorn. Men Sveriges Lärare säger nej till budet – och Vårdförbundet ska få medling med arbetsgivarna.