Fler och fler unga tjejer lägger sig under kniven i onödan tycker hon.
Fler och fler unga tjejer lägger sig under kniven i onödan tycker hon. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Opererade ut sina silikonbröst – men det är inte av anledningen du tror

Tilly hade längtat efter silikonbröst i flera år när hon äntligen lade sig under kniven. Men nu, åtta år senare, har hon opererat bort dem.


När Tilly var 24 år lade hon sig under kniven för att förstora sina bröst. Hon hade längtat länge och var så spänd på att få sina nya bröst att hon inte kunde sova på kvällen innan.

Nu, åtta år senare, kände Tilly samma pirr över att få lägga sig på operationsbordet en andra gång. Och denna gång för att ta ut sina silikonimplantat.

I ett inlägg på Twitter skriver Tilly om hur hon tänkt och känt inför sitt eget val att skaffa silikonbröst.

– Jag förstår hur lätt det är för unga tjejer att gå vilse i en värld där plastikkirurgi är som att gå till tandläkaren, skriver hon bland annat.

Hon skriver också om problemet med att kvinnotidningar vikthetsar unga tjejer med rubriker som "så blir du smal på en vecka".

– Listan på orealistiska ideal kan göras lång, skriver hon.

Men för ett år sedan började Tilly vakna upp.

– Jag såg äntligen all den smärta jag åsamkat mig själv genom åren, bara för att jag inte älskade och accepterade mig själv för den jag är.

Tilly vill nu inspirera andra att inte låta sig ryckas med av de orealistiska idealen. Du kan läsa hennes känslosamma inlägg i sin helhet här under.

Vill du inspireras av fler modiga tjejer så kan du läsa om den här tjejen som stod upp mot sin rektor efter att ha skickats hem på grund av sin klädsel, eller den här tjejen som delar med sig av sina ärr efter en stor viktminskning.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du funderat på att plastikoperera dig?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

Sveriges Radio har tekniska problem

Sveriges Radios hemsida och app är delvis ur funktion.

Spelar ingen roll för vikten när du äter

Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.

Järfälla: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Samtal om rök som väller ut från tak på tennishall i Kallhäll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

1 timme sedan
Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) slår ifrån sig kritiken som riktats mot honom i samband med att en kvinna avskedades från Energimyndigheten, rapporterar SR:s Ekot.

"Europa för beroende av krut från Kina"

1 timme sedan
Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.