Jarno Vanhatapio, grundare av Nelly.com och Na-kd.com, drar in miljonbelopp.
Jarno Vanhatapio, grundare av Nelly.com och Na-kd.com, drar in miljonbelopp. - Foto: Martina Holmberg/TT, Pressbild Na-kd och Alexandra Bengtsson/SvD/TT

Miljonregn över Jarno Vanhatapio – grundade Na-kd

Entreprenören Jarno Vanhatapio är grundaren bakom e-handelsuccéerna tillika modebolagen Nelly.com och Na-kd.com. Att framgångarna avlöst varandra blir minst sagt tydligt vid en närmare titt på 43-åringens ekonomi och tillgångar.


Det var år 2003 som entreprenören Jarno Vanhatapio, 43, grundade modesajten Nelly.com och det dröjde inte länge innan pengarna började rassla in i bolaget.

Drygt tolv år senare byggde Boråsbon vidare på sitt imperium genom att grunda Na-kd.com som, i maj 2021, värderades till omkring fem miljarder kronor, enligt Di Digital

Jarno Vanhatapios saftiga årslön

Framgångarna är alltså ett faktum när det gäller Jarno Vanhatapio, som lämnade vd-posten i Na-kd i januari 2022 men som fortsatt är bolagets tredje största aktieägare.

Under 2020 hade Vanhatapio, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst som landade på 2 088 700 kronor.

Fördelat på årets tolv månader gav det Vanhatapio drygt 174 000 kronor i månatlig inkomst.

Na-kd-grundaren miljontillgångar

Men det stannar inte där. Jarno Vanhatapio är aktiv i flera bolag och i det egna holdingbolaget "Jartsi Holding AB" fanns det tillgångar på svindlande 111 248 000 kronor under 2020.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!