Nu vill de hitta personen som skrev
Malin och hennes barn hittade flaskpost i Oskarshamns skärgård - Foto: Privat

Maximus, 9, hittade gammal flaskpost – månader senare fick de mail

För snart två månader sedan hittade Malin och hennes barn en flaskpost i Oskarshamns skärgård. I den låg en lapp från femårige Johan som skickat den från Gotland. Nu vill Malin och barnen hitta avsändaren.


Att skicka eller hitta en flaskpost är nog en dröm som många har när man är liten. Att skicka ett hemligt meddelande som någon helt annan flera år senare hittar. 

För ungefär två månader sedan hittade Malin Björklund och hennes barn en flaskpost på Tallskär i Oskarshamns skärgård. Malin och barnen var ute med hundarna på promenad den 9 juni. Plötsligt fick hon syn på flaskposten och sa åt barnen att gå och titta vad det var. 

– Min äldsta son Maximus gick och hämtade flaskposten och kom tillbaka med den. De tyckte det var superspännande, det tyckte ju även jag. I flaskan låg en teckning och en lapp, säger Malin till Nyheter24

Lappen som låg i flaskposten. Bildkälla: Privat

"Hej, jag heter Johan 5 år som har ritat den här teckningen. Om ni hittar den här flaskposten så kan ni skicka ett mail till mig." stod det på lappen och nedanför stod samma sak fast på engelska. Högst upp stod det även Gotland och datumet det skickades, som var den 27 juni 2006.

Samma dag skickade dem iväg ett mail till mailadressen som stod på lappen, men trots att det har gått två månader så har de inte fått något svar tillbaka. 

Det låg även en teckning i flaskposten. Bildkälla: Privat

– Det var ju en gammal spray-adress. Vi gav det lite tid eftersom vi tänkte att de kanske var bortresta eller på semester. Johan som skrev lappan borde väl vara runt 17, 18 år idag.

Men nu har Malin även gått ut med en efterlysning på Facebook i hopp om att det ska delas och till slut leda till att Johan eller någon som känner honom ser inlägget. 

– Inlägget fick en superspridning och förhoppningsvis kanske han ser det. Det vore jätteroligt om man kunde hitta flaskpostens avsändare. 

Maximus, 9. Bildkälla: Privat

Men någon dag senare så fick Malin ett mail från Johans pappa. Han skrev att de hade skickat flaskposten, och att även Johans syster hade skickat en flaskpost. Men den hade hittats bara ett år efter att den skickats. 

Både Johans mamma och pappa hade sett Malins efterlysning på Facebook, och svarat. 

– De hade skickat flaskposten från båten mellan Gotland och Nynäshamn eller från sommarstugan på Gotland, hon mindes inte riktigt. Men vi  blev jätteglada så klart och Maximus tyckte att det var superroligt att vi hittade Johan och att de gick så snabbt, säger Malin. 

Du kanske också vill läsa om Svante som upptäckte mystisk flaskpost och sedan hittade avsändaren. Då kan du läsa mer om det här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du skickat en flaskpost?
Tack för din röst!