Kärnfria avokados kan komma till Sverige redan nästa år. Sorten kallas "cocktail avokacados" och har också ätbart skal.
1 av 2
Redan nästa år kan det bli verklighet med kärnfria avokados. - Foto: Pixabay
Redan nästa år kan det bli verklighet med kärnfria avokados. Sorten heter "cocktail avokados" och har även ätbart skal. Axfood funderar på att köpa in dem i sitt sortiment nästa säsong.
2 av 2
Sorten heter "cocktail avokados" och har även ätbart skal. - Foto: Pixabay

Kärnfria avokados gör succé i världen – då kan de komma till Sverige

Kärnfria avokados kan bli verklighet i Sverige. Sorten heter "cocktail avocados" och har också ätbart skal!


Tänk dig att skära upp en mogen avokado på mitten, utan att stöta på en hård kärna i mitten. Tänk dig att du aldrig mer behöver gräva ut kärnan och direkt kunna äta din perfekta avokado. 

Det kan bli verklighet i Sverige riktigt snart. 

Nyligen stod det klart att danska Coop kommer testa sälja kärnfria avokados i sina butiker under ett par veckor, skriver danska TV2.

Den kärnfria avokadon har dessutom ätbart skal. Den är bara åtta till tio centimeter lång och kallas "cocktail avocado".

Då undrar man ju självklart när denna gudagåva kommer till svenska butiker. Nyheter24 pratade med Axfood, som äger bland annat Willys och Hemköp, och frågade om, och i så fall när, vi får se dem. 

– Vi fick för några veckor sedan reda på att dessa avokadosarna fanns och då var vi intresserade. Då kollade vi med våra leverantörer men då var det slut på säsongen så de gick inte att få tag på, säger Claes Salomonsson, presschef på Axfood. 

Claes berättar att han inte kan lova något, men att de har undersökt och om pris och tid är rätt så kan kärnfria avokados bli verklighet redan nästa säsong, alltså nästa år.

Ica är inte lika pepp på nyheten så där kanske vi får vänta lite till. 

"Vi tittar ständigt på att utveckla vårt sortiment för att hitta intressanta nyheter, som till exempel kärnfri avokado, men i dagsläget är inget beslutat. Innan vi tar in en ny produkt måste den genomgå ett antal kvalitetskrav innan den godkänns", skriver Emelie Ericson, pressansvarig, i ett mejl till Nyheter24.

Läs också om vad som händer i kroppen om du äter avokado varje dag

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du ha kärnfria avokados i Sverige?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Två gripna – anklagas för spioneri för Ryssland

Kan bygga upp Børsen – med hjälp av Paris

Danmark sörjer branden som fullständigt ödelagt en av Köpenhamns äldsta byggnader. Unika kulturvärden har gått upp i rök, men det finns hopp om återuppbyggnad av Børsen – med hjälp av Frankrike.

Minskad köttproduktion – stänger storslakteri

Den danska köttproducenten Danish Crown stänger ytterligare ett av sina slakterier. Beslutet att lägga ner anläggningen i Ringsted är en följd av en minskad grisproduktion i landet.

Statsministern duckar frågor i Bryssel

Nästan alla EU-ledare har svarat på frågor runt pågående toppmöte i Bryssel. Men från Sveriges statsminister Ulf Kristersson (M) är det än så länge tyst, bortsett från ett kort uttalande om EU:s ekonomi på väg in till dagens möte.

FHM: Fler äldre behöver ta covid-spruta

Fler äldre behöver få vaccinet mot covid-19 i april, enligt Folkhälsomyndigheten.

Uppgifter: Hundratals kilo kokain beslagtaget

1 timme sedan
Flera personer har gripits i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm.