Marie bredvid bilden på tröjan som kostar olika beroende på storlek.
1 av 2
Mari reagerade när hon såg prisskillnaderna på samma tröja på Zalando. - Foto: Faksimil Zalando/Privat
20-åriga Mari.
2 av 2
Mari lade ut bilden i en Facebook-grupp för att starta en diskussion. - Foto: Privat

Mari, 20, förvånades över detaljen på Zalando: "Inte första gången"

Bör kläder kosta olika beroende på dess storlek? Det var något som Mari funderade på när hon kollade igenom sajten Zalando.


Mari, 20, var en av många som var sugna på att shoppa i fredags när det var Black Friday. Men när hon kollade runt på Zalando så såg hon något märkligt. En av tröjorna hon tittade på, en sweatshirt från Adidas, kostade mer i storlekarna 42 och 44. 

– Jag tänkte inte så mycket på det till en början, utan jag skickade det till en vän. Men sen kom jag på att det skulle bli intressant att diskutera så jag skrev ett inlägg om det, berättar Mari för Nyheter24.  

Bild: Privat

Mari lade upp en bild i en Facebookgrupp. Många kommenterade inlägget och hon lade märke till att det var blandade åsikter om Zalandos prissättning på tröjan. 

– En del menade att det var rätt eftersom det går åt mer tyg och andra tyckte att det var fel. Personer som kanske har de storlekarna verkade vara emot det och personer med mindre storlekar verkade tycka det var rätt.

Bild: Faksimil Zalando

Mari säger också att hon minns att hon sett tröjor ha olika priser på Zalando tidigare. 

"Vissa större storlekar kostar mer och vissa som är mindre inte lika mycket"

Zalando själva förklarar att detta beror på att de anpassar priser efter utbud och efterfrågan, och att priser kan ändras i relation till tillgänglighet, specialerbjudanden, försäljning och "säsongsbetonade erbjudanden". Detta påverkas i sin tur av olika storlekar eller färgvarianter av samma modell.

Hur det kommer sig att just den här tröjan i större storlek är dyrare vill Zalando inte svara på.

Hur ser ni på vad det sänder ut för signaler till era kunder?

"Prissättningen ser olika ut över flera olika storlekssegment. Vissa mindre storlekar kostar mer och vissa större inte lika mycket - för andra modeller kostar vissa storlekar som är större mer och vissa som är mindre inte lika mycket", skriver Sigrid Dalberg–Krajewski, talesperson för Zalando Norden, i ett mejl till Nyheter24 och fortsätter:

"Det finns inget direkt mönster här som är kopplat till ett specifikt segment av storlekar utan snarare en bedömning gällande utbud och efterfrågan."

Läs om hur 21-åriga Vanessa vill förändra bilden av den perfekta kroppen och debatten: Det är 2017 nu, H&M – skärpning!

Tv: Emilia, 18, testade shorts på H&M: "Gick hem med gråten i halsen"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det okej att göra så här?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

1 timme sedan
Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

1 timme sedan
En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.