Igår hölls det ett fackeltåg i Kim Walls minne.
1 av 9
Igår hölls det ett fackeltåg i Kim Walls minne. - Foto: TT
Kim Wall.
2 av 9
Kim Wall. - Foto: TT
Ungefär 100 personer deltog.
3 av 9
Ungefär 100 personer deltog. - Foto: TT
På ön Amager i Köpenhamn.
4 av 9
På ön Amager i Köpenhamn. - Foto: TT
Fackeltåget.
5 av 9
Fackeltåget. - Foto: TT
Fackeltåget.
6 av 9
Fackeltåget. - Foto: TT
Fackeltåget.
7 av 9
Fackeltåget. - Foto: TT
Om sin dotter har Kim Walls mamma tidigare skrivit: "Hon gav röst åt de svaga, de utsatta och marginaliserade människorna. Den rösten hade behövts länge, länge än. Nu blir det inte så."​
8 av 9
Om sin dotter har Kim Walls mamma tidigare skrivit: "Hon gav röst åt de svaga, de utsatta och marginaliserade människorna. Den rösten hade behövts länge, länge än. Nu blir det inte så."​ - Foto: TT
Ett stipendium kommer startas i hennes namn för unga kvinnliga journalister som verkar i hennes anda, genom att rapportera om subkulturer i bred bemärkelse​.
9 av 9
Ett stipendium kommer startas i hennes namn för unga kvinnliga journalister som verkar i hennes anda, genom att rapportera om subkulturer i bred bemärkelse​. - Foto: TT

Fackeltåg i Kim Walls minne – "Hon gav röst åt de svaga"

Under fredagskvällen hölls ett fackeltåg i Kim Walls minne. Se bilderna.


Det är bekräftat att den svenska journalisten Kim Wall som följde med Peter Madsen på en tur i hans ubåt har hittats död. 

Under gårdagen samlades människor för att hedra henne genom att gå i ett fackeltåg på ön Amager i Köpenhamn, skriver Sydsvenskan. 

Bildkälla: TT

Ungefär 100 personer deltog i tåget. 

Kim Walls mamma har tidigare uttalat sig om sin dotters död på Facebook och beskrivit henne som en stark förebild. 

"Hon gav röst åt de svaga, de utsatta och marginaliserade människorna. Den rösten hade behövts länge, länge än. Nu blir det inte så."

Nu kommer det, enligt Sydsvenskan, startas ett stipendium i hennes namn för unga kvinnliga journalister som verkar i hennes anda, genom att rapportera om subkulturer i bred bemärkelse.

-Se fler bilder i bildspelet ovan-

Se också videon om Kim Walls liv 

Läs också om Kim Walls liv

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du följt händelsen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Flera personer knivskurna – området avspärrat av polis

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.