Simon, 19 blev utkastad från gymmet efter att han tagit av sig tröjan för att spegla sig.
1 av 2
Simon, 19 blev utkastad från gymmet efter att han tagit av sig tröjan för att spegla sig. - Foto: Privat/Flickr
Han tycker att händelsen är larvig, och att man borde få vistas på gymmet utan tröja.
2 av 2
Han tycker att händelsen är larvig, och att man borde få vistas på gymmet utan tröja. - Foto: Privat

Simon, 19, tog av sig tröjan på gymmet – blev polisanmäld

Simon besökte sitt lokala gym i Nynäshamn. När han tog av sig tröjan uppstod en hotfull situation som ledde till att han blev polisanmäld.


Det var under lördagen förra veckan som nittonårige Simon var tillbaka i sin hemstad Nynäshamn. I vanlig ordning drog han till det lokala gymmet Friskis och svettis tillsammans med sina kompisar och sin flickvän. Då inträffade en händelse som fick honom att tappa hakan.

– Efter att jag tränat klart tog jag av mig tröjan i ett par minuter, då kommer en från personalen fram och ber mig sätta på den, berättar Simon för Nyheter24.

Simon hävdar att han blev paff, men att han behöll lugnet. På tillsägelsen ska han ha svarat att "det är omoget", och att personalen ska "växa upp".

– Det är ett gym, det är löjligt att man inte ska få ta av sig tröjan. Jag satt inte vid någon maskin och jag svettade inte ner något, säger Simon om ordväxlingen.

Därefter ska situationen ha eskalerat. Exakt vad som ska ha skett är oklart, men Simon uppger att personalen uppfattat hans svar som hotfullt. Samtidigt hävdar också Friskis att detsamma gäller den tröjlösa gymmaren.

Till Nyheter24 berättar en av Friskis Nynäshamns anställda, som dock inte var på plats vid tillfället, att Simon vägrat lyssna på tillsägelsen.

– Tydligen hade han varit hotfull. Antingen får han gå ut eller ta på sig tröjan. Det hade uppstått en ganska jobbig och hotfull situation, säger hon.

Där ger Simon svar på tal, och förklarar att ytterligare en av personalen kommit fram. Han hävdar bestämt att den anställda kvinnan ska betett sig väldigt illa. "Eftersom du är så uppkäftig ska du vara ute nu", ska hon ha sagt. Han berättar även att hon ska ha hotat med att "bära ut" honom från lokalen. I samma veva tillkallade personalen på plats sitt väktarbolag.

I Friskis och svettis medlemspolicy går att läsa följande: "Klädkod: Minst T-shirt/linne och shorts/tights. Det uppskattas av andra som tränar bredvid dig.", och det faktum att Simon brutit mot reglerna var det som triggade igång hela situationen.

–  Vi måste ju säga till, det spelar ingen roll om han tyckte att han var skitsnygg, säger Friskispersonalen.

– Man måste skicka vakter om inte personen lyssnar. Det är inte så schysst mot andra medlemmar heller att göra en sån sak. Hon gjorde ju rätt som skickar efter vakter och sånt, fortsätter den anställda.

– Jag blev extremt förbannad. Jag har gymmat där i tre till fyra år. De känner mig sedan tidigare, säger Simon.

Då väktare anlänt till platsen ska situationen ha lugnat ned sig. Enligt Nynäshamnsposten har polisen upprättat en anmälan gällande ofredande.

Simon är upprörd över hela situationen men, händelsen till trots, kommer han antagligen att besöka gymmet igen.

– Jag har alltid vetat att det är ett sånt gym. De prioriterar pensionärer över ungdomar, säger han.

Huruvida han är välkommen tillbaka återstår dock att se.

Se mer: Här är nya träningstrenden – sov på gymmet

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde man få ta av sig tröjan på gymmet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.