Nu satsar Liseberg på sitt största projekt genom tiderna.
1 av 9
Nu satsar Liseberg på sitt största projekt genom tiderna. - Foto: Instagram / Liseberg
Här är fasaden till projektet som är...
2 av 9
Här är fasaden till projektet som är... - Foto: Liseberg
En vattenpark!
3 av 9
En vattenpark! - Foto: Liseberg
Ta-dah!
4 av 9
Ta-dah! - Foto: Liseberg
Vattenpark!
5 av 9
Vattenpark! - Foto: Liseberg
WOW!
6 av 9
WOW! - Foto: Liseberg
Coolt!
7 av 9
Coolt! - Foto: Liseberg
Lobbyn till hotellet.
8 av 9
Lobbyn till hotellet. - Foto: Liseberg
Rummen.
9 av 9
Rummen. - Foto: Liseberg

Nu är det äntligen klart – så blir Lisebergs största projekt någonsin

Liseberg har utsetts till Sveriges bästa nöjespark. Nu förväntas den bli ännu större, och antagligen mycket roligare.


En vattenpark som är öppen året runt, och som dessutom går att bo i – så vill Liseberg expandera under de kommande fyra åren.

Utöver det satsar man också på två nya, helt galna attraktioner, som kommer kosta 250 miljoner kronor att bygga. Dessa förväntas vara klara under 2017 och 2018.

Med det största projektet som väntas kosta 1,9 miljarder kronor är alltså att bygga ut Sveriges bästa nöjespark så att den även inkluderar en vattenpark. Och nu har projektet äntligen fått klartecken, rapporterar GP.

Liseberg har tidigare berättat att de planerar ett familjehotell söder om nöjesparken. Detta ska vara som en slags "attraktion som man kan bo i" för familjer med rum från fyra till sex bäddar.

Hotellet.

Så vad kommer finnas i det megastora äventyrsbadet? Jo, det kommer att ha plats för 2 800 gäster. Här ska det finnas tio vattenrutschbanor, två vattenlekplatser, åtta upplevelsepooler och en restaurang som tar 400 gäster åt gången.

Temahotellet och äventyrsbadet ska anknyta till Ostindiska kompaniet. Planen är att detta ska stå klart till Göteborgs 400-års jubileum år 2021.

Rummen i hotellet.

En stor anledning till att nöjesparken byggs ut är för att konkurrera internationellt med andra aktörer.

– Vi konkurrerar inte längre bara med Gröna Lund och Tivoli – utan med Disneyland. De som har råd åker längre bort, så det behöver utvecklas, har kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson, tidigare sagt till GP.

Den kommande vattenparken.

Bygget väntas påbörjas år 2019 och kommer under den två år långa processen ge 3 500 arbetstillfällen. När det står klart kommer det finns 300 nya helårsjobb på Liseberg.

Projektet väntas också locka 600 000 extra besökare till Göteborg. 185 000 gästnätter, varav 130 000 på andra hotell i Göteborg, väntas. Dessa turistekonomiska effekter beräknas ge 500 miljoner kronor, skriver GP.

Häftigt!

Under torsdagskvällen blev det klart i Göteborgs kommunfullmäktige att Liseberg har klartecken att bygga. Det är alltså bara fyra år kvar innan du kan besöka en förhoppningsvis ännu roligare nöjespark.

Bläddra i bildspelet för fler översiktsbilder på projektet.

Se också bilder från vattenparken som blir en konkurrent till Liseberg och som utnämnts som "världens coolaste".

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du Liseberg?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

Västeråsattacken troligtvis inte planerad

Tre äldre kvinnor och en tonårspojke attackerades i centrala Västerås under fredagen. Varför är fortsatt oklart. I nuläget är det inget som tyder på att det är en planerad händelse, säger Robin Simonsson, vid Åklagarmyndigheten till TT.

AI kliver in i Instagram och Facebook

1 timme sedan
Meta lanserar sin största AI-satsning hittills, när bolagets assistent kliver in i Facebook, Messenger, Instagram och Whatsapp. Men Sverige får vänta.

"Sträck på dig" – förhandla med banken

1 timme sedan
Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

1 timme sedan
Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.