Micke blottade sig i över 20 år utan att åka fast.
1 av 4
Micke blottade sig i över 20 år utan att åka fast. - Foto: Pixabay/TT
Det hela började han var 13 år och onanerade i en skogsdunge, och blev påkommen av ett par äldre tonårstjejer.
2 av 4
Det hela började han var 13 år och onanerade i en skogsdunge, och blev påkommen av ett par äldre tonårstjejer. - Foto: TT
"Jag fick panik först och skyndade mig därifrån. Men sen blev jag helt fixerad vid att de hade sett mitt stånd, tittat och fnittrat," berättar Micke.
3 av 4
"Jag fick panik först och skyndade mig därifrån. Men sen blev jag helt fixerad vid att de hade sett mitt stånd, tittat och fnittrat," berättar Micke. - Foto: Pixabay
Micke kände sig som en outsider.
4 av 4
Micke kände sig som en outsider. - Foto: Pixabay

Micke började blotta sig som 13-åring: "Jag fattade att jag var onormal"

I över 20 år blottade Micke sig för tjejer. Nu berättar han om skammen, hur han kände sig som en outsider och vad som till slut fick honom att sluta.


Exhibitionism är en drift att synas bland andra människor. Något som sexuellt kan innebära att ha sex framför andra på en sexklubb – men som i sin mest extrema form kan innebära att man blottar sig för främlingar. En handling som räknas som sexualbrott i Sverige.

Nyheter24 har pratat med Micke som under 20 år var vaneblottare, utan att någonsin ha åkt fast av rättsväsendet.

Det hela började han var 13 år och onanerade i en skogsdunge, och blev påkommen av ett par äldre tonårstjejer.

– Jag fick panik först och skyndade mig därifrån. Men sen blev jag helt fixerad vid att de hade sett mitt stånd, tittat och fnittrat, berättar Micke för Nyheter24.

Micke hade under två års tid onanerat ofta, ibland utomhus, för att han var “helt tokig i att beundra snygga tjejer”. Efter att han blev påkommen av tonårstjejerna hamnade han i extas, och tänkte ofta på händelsen. Något som ledde till att han senare började blotta sig medvetet.

– Det började alltid med att jag såg snygga tjejer. Om de var lättklädda och framhävde brösten blev jag extra påverkad. Bara att se dem framkallar en sorts extas. Så när den började bli så stark att jag fick svårt att tänka på annat så började jag känna att jag ville blotta mig, berättar Micke.

Kände sig som en outsider

På många vis kände sig Micke som en rätt vanlig kille, men förstod att han inte var sexuellt normal. Han menar att han kände sig översexuell och avvikande, något som fick honom att känna sig som en outsider.

Att vara blottare gav honom en känsla av skam, men ändå kunde han inte låta bli. Att blotta sig gav honom en kick, och han vande sig vid att se sig själv som pervers.

Bildkälla: Pixabay

“Blottare är raka motsatsen till våldtäktsmän”

Micke hade heller aldrig dåligt samvete över sina handlingar, eftersom han själv ansåg att han betedde sig harmlöst.

– Jag tycker inte blottning är ett övergrepp, bara oanständigt och lite chockerade. Blottare av den typ jag var är den absolut raka motsatsen till våldtäktsmän – jag kan inte se något samband alls, berättar Micke och fortsätter:

– Jag dyrkade snygga tjejer på ett perverst sätt men jag ville dem absolut inget ont. Bara att de skulle titta lite på mig. De kunde ju själva exponera sig en hel del och det inspirerade mig. Inte detsamma tycker kanske vissa, men så kände jag.

Hade sex för första gången när han var över 20 år gammal

I över 20 år var Micke blottare och blev aldrig påkommen – varken av rättsväsendet eller av bekanta. Under den här tiden hade han bara korta relationer, och det dröjde ganska länge innan Micke hade sex.

Blottningen tog över hans sexuella känslor innan han hade en chans att lära sig normala sexrelationer, menar han.

– Jag kände mig annorlunda. Om jag kom en snygg tjej nära hade jag gärna legat med henne. Men jag var så ofrivilligt medveten om mina pervers vanor att jag i det ögonblicket hämmades, berättar han och fortsätter:

– Jag var oskuld tills jag var över 20 år, då hade jag varit vaneblottare i över 10 år.

Bildkälla: Pixabay

Sambon blev vändningen

Även när Micke hade förhållande fortsatte han med blottningen. Något som gav honom dåligt samvete.

Men när han var 35 år kom vändningen. Micke flyttade ihop med en kvinna, byte jobb och efter ett tag fanns det allt mindre tid för hans hemliga liv. Dessutom hade han blivit allt mer rädd för att bli påkommen.

Till slut började det kännas fel i förhållandet till sambon. Så en dag bestämde Micke sig för att berätta.

– Hon blev chockad först, men accepterade gradvis att jag var sådan. Samtidigt så krävde hon att jag skulle sluta för hon skämdes å mina vägnar också. Så jag lovade, berättar Micke.

– Att hon accepterade mig fast jag hade den här perversa sidan hjälpte mycket. Det var förlösande och lusten minskade faktiskt men försvann inte, berättar Micke för Nyheter24.

Micke lärde sig att kontrollera sina drifter genom att onanera varje gång lusten kom, och såg till att få utlösning innan han hann gå hemifrån. Samtidigt blev sexlivet med sambon allt mer tillfredsställande.

Micke hade tröttnat på att känna sig pervers. Med några fåtal återfall har Micke nu inte blottat sig på över 10 år.

Professorn skeptisk

Sven Å Christiansson, professor i psykologi vid Stockholms Universitet, är skeptisk till om Micke verkligen har kunnat sluta. Det är ingenting som kan växa bort, menar han.

– Det här är ju ett allvarligt beteende som för en del kan eskalera till rena våldtäkter antingen in real life eller så kallade virtuella våldtäkter på nätet. I sällsynta fall till och med mord, berättar Christiansson för Nyheter24.

– Man har sett hos en del av de här gärningsmännen att de tidigt har börjat blotta sig. Däremot är det ju långt ifrån alla som blottar sig som eskalerar, det är viktigt att komma ihåg. Men risken finns där, menar Christiansson.

Kan bli samma reaktion som vid våldtäkt

Christiansson har själv aldrig studerat hur människor påverkas av att utsättas för blottare, men menar att det beror helt på situation och person. Aspekter som var det händer, om offret har varit med om övergrepp eller andra trauman tidigare och vad blottaren gör, är viktiga.

– En annan viktig aspekt är vad offret gör av sin upplevelse. Om denna har någon att prata om det med och inte tar på sig skuld och skam. Att man kan bearbeta det, för det gör man genom att berätta, förklarar Christiansson.

En blottare vet med andra ord aldrig hur offret kan reagera. Och i enstaka fall kan reaktionen bli densamma som hos någon som blir våldtagen.

– I min erfarenhet är den situation som är mest traumatiserande och känns mest kränkande en våldtäkt. Det är enormt kränkande. Då får man tänka att blottning för sårbara och redan utsatta personer inte är långt därifrån, förklarar Christiansson för Nyheter24.

Micke heter egentligen något annat.

Läs även om Robin som slutade runka – för att bli av med porrberoende och om 43-åriga Patrik som gillar småflickor i trikåer: "Jag är inte pedofil".

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

igår 21:37
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.