Pappan misshandlade sin son till döds. Nu döms han till fängelse.
1 av 2
Pappan misshandlade sin son till döds. Nu döms han till fängelse. - Foto: Google Maps/TT
Idag föll domen mot den 26-årige pappan i Vänersborgs tingsrätt och han dömdes till sju års fängelse.
2 av 2
Idag föll domen mot den 26-årige pappan i Vänersborgs tingsrätt och han dömdes till sju års fängelse. - Foto: Google Maps

Pappan misshandlade sin bebis till döds – nu döms han

Den 26-åriga pappan döms nu till fängelse för att ha misshandlat sin sju månader gamla son till döds.


Det var i juli tidigare i år som en sju månader gammal bebis fördes till Norra Älvsborgs Länssjukhus i Trollhättan. Barnet hade allvarliga huvudskador och dog några dagar senare av sina skador.

Senare häktades barnets 26-åriga pappa för att ha orsakats sonens död. Pappan nekade till brottet och hävdade att barnet hade varit sjuk några dagar innan händelsen. Han berättade även att han hade tappat sitt barn i golvet, av en olyckshändelse, skriver Aftonbladet.

I november åtalades pappan för vållande till annans död och grov misshandel och enligt åklagaren orsakades skadorna på bebisen av våld från pappan.

I utredningen kom det fram att huvudskadorna på barnet orsakades av trubbigt våld. När sonen var sex veckor gammal fördes han till sjukhus och pappan åtalades även för att ha misshandlat barnet då.

Under torsdagen föll domen mot den 26-årige pappan i Vänersborgs tingsrätt och han dömdes till sju års fängelse.

Pappan hade misshandlat sin son med kraftigt våld enligt tingsrätten, som även kom fram till att pappan var skyldig till skadan på lårbenet som barnet vårdades för när han var sex veckor gammal, skriver Aftonbladet.

Vid båda tillfällena har pappan var själv med barnet och har gett förklaringar till vad som ska ha hänt, något som tingsrätten inte trodde på och skrev att pappans lämnade uppgifter var märkliga.

Domstolen tycker att det är särskilt allvarligt att våldet riktades mot ett försvarslöst spädbarn och att det var tillfogat av en förälder som ska vara barnets trygghet, skriver Aftonbladet.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

1 timme sedan
Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.