Simona har ett annorlunda koncept på sin blogg.
1 av 6
Simona har ett annorlunda koncept på sin blogg. - Foto: Privat
Simona Højholt.
2 av 6
Simona Højholt. - Foto: Privat
Hennes läsare får skicka in hemligheter anonymt.
3 av 6
Hennes läsare får skicka in hemligheter anonymt. - Foto: Privat
Så här kan det se ut.
4 av 6
Så här kan det se ut. - Foto: Privat
Och så här.
5 av 6
Och så här. - Foto: Privat
Bara första dagen hade över 150 hemligheter skickats in.
6 av 6
Bara första dagen hade över 150 hemligheter skickats in. - Foto: Privat

Simona, 21, började blogga – nu får hon reda på personers hemligheter

Bara första dagen fick hon 150 hemligheter skicka till sig från sina läsare.


Det började med att Simona Højholt, 21, läste en dansk blogg som hade ett koncept som gick ut på att läsarna skickade in sina hemligheter, helt anonymt.

Då bestämde sig Simona för att testa det fast i Sverige, eftersom ingen hade gjort det. Så under en kategori med titeln "Anonyma Hemligheter" på hennes blogg "Lifebysimona" publicerar hon de hemligheter hon har fått inskickade.

– Jag bestämde mig för att göra det eftersom jag såg att det var populärt i Danmark men inte fanns här. Det känns som att folk kan gilla det och även att det kan gynna personerna som skickar in sina hemligheter. Ibland måste man få säga saker högt, säger Simona till Nyheter24.


För fem dagar sedan publicerade hon sitt första inlägg, som idag har 18 000 sidvisningar. På en dag hade 10 000 personer varit inne och läst hennes blogg.

Första dagen fick hon in 150 hemligheter och dagen efter det fortsatte det att välla in.

– Men jag har en viktig regel. Inget ska vara elakt eller dömande. Man ska kunna lätta sitt hjärta utan att bli dömd. Det ska inte vara svårt att bete sig.


Simona berättar även att folk som kommenterar under inläggen kan vara stöttande och fina mot personerna som skrivit och på så sätt kanske man kan hjälpa någon att gå vidare.

– Vissa saker blir man ledsen av att läsa. En del hemligheter är ganska vanliga. Någon skrev att den luktade på sina egna fisar, det tror jag är ganska vanligt, säger hon och fortsätter:

– Men en del skriver att de blivit sexuellt misshandlade av sin pappa och någon skrev att den hade bulimi. De skriver tunga saker och man får en klump i halsen och vill hjälpa till.

Förutom hemligheterna i bildspelet ovanför så har någon skrivit att hen hatar sitt jobb som barnläkare för hen hatar barn och någon berättar att hen har sex fast hen inte tycker att det är skönt.

Simona berättar att hon själv har hemligheter, en del som hon kommer skriva om i bloggen och en del som hon kommer att skriva som anonymt tillsammans med de andra.


– Jag vill att det ska bli mer vanligt att prata om saker man är rädd för. Man måste våga säga saker högt, även om det är jobbigt.

Att blogga är en av Simonas drömmar, hon har alltid varit kreativ och alltid gillat att skriva av sig.

– Jag vill få kontakt med människor och inspirera andra. Jag gillar att vara annorlunda och inte som alla andra. Vi ska inte vara rädda över att vara stolta över oss själva, vi kvinnor ska visa att vi kan och inte är rädda för vad andra tycker om oss.

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du en hemlighet?
Tack för din röst!