1 av 2
- Foto: Privat/Pixabay/Twitter
2 av 2
- Foto: Privat

Julia, 19, blev kallad "f*tta" av kille på Kik – nu vet hela hans familj om det

Julia fick ett meddelande från en främmande kille. När hon inte svarade gick han från noll till hundra väldigt snabbt.


I tisdags plingade det till i 19-åriga Julia Sköldungers telefon. Någon hade skrivit till henne på chattappen Kik.

– Jag använder nästan aldrig den appen. Men jag gick in för att kolla vem det var, men eftersom det inte var någon jag kände så svarade jag inte och det verkar inte killen ha uppskattat, säger Julia till Nyheter24.

Privat

Efter att ha startat konversationen med en komplimang om Julias bild så reagerade den här killen på att inte få något svar med att skriva:

"Tråkigt att du var utseendefixerad bara. Väx upp din dumma, lilla fitta"

Twitter

– Jag blev inte förvånad. Det är väldigt vanligt i dagens samhälle att killar och män som blir nobbade uttrycker sig hotfullt. Det ser man varje dag på sociala medier.

Julia berättar att hon aldrig blivit utsatt för någonting liknande förut. Strax efter hon fick meddelandet så publicerade hon hela konversationen på Twitter. Där reagerade de flesta med ilska. Tweeten har i nuläget fått över 1 400 hjärtan och 529 retweets.

Twitter

– Det är mest män som blivit chockade efter tweeten. Men många kvinnor och tjejer igen sig och har varit med om samma sak, säger Julia.

En person som verkligen stack ut som svarade på Julias tweet var den här killens kusin – som berättat om killens beteende för hela familjen.

Twitter

– Min familj har blivit informerad och förhoppningsvis kanske han lär sig hur man beter sig i framtiden, säger personen som vill vara anonym i artikeln.

Efter de hotfulla kommentarerna så har inte killen skrivit något mer till Julia.

– Jag hoppas att det fortsätter så. Han fick sig nog en tankeställare efter att släkten fick reda på det. Man hoppas ju att han tänker efter två gånger nästa gång han tänker skrivan något liknande, säger Julia.

En annan som fick obehagliga meddelanden var Emma, 20, som tackade nej till en kille – och blev dödshotad. Eller läs om 11 svenskar som blivit dissade och förtjänar det.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kik
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hade du sagt till familjen om det var din kusin?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Galaxens mest massiva svarta hål har hittats

Dålig pension? Så dämpar du ångesten över ekonomin: "Svårt"

Många längtar efter dagen som de får gå i pension, men hur gör man om pengarna inte räcker till? Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som berättar hur man ska hantera ångest över ekonomin.

Pensionärer köpte 87 vapen – kände sig otrygga

När Tullverkets kontrollgrupp öppnade en misstänkt försändelse från Tyskland fann de ett 80-tal olagliga elchockvapen. Men beställarnas ålder förvånade. Genomsnittsåldern hos de identifierade mottagarna var 69 år.

Börsen i Köpenhamn i lågor – spira kollapsar

En kraftig brand har utbrutit på den historiska byggnaden Börsen i Köpenhamn. Spiran på byggnaden har kollapsat, och kraftiga flammor ses slå ut från byggnadens tak.

Mötte knivman med stolpe – kan få medborgarskap

En besökande fransman försökte stoppa knivmannen som dödade flera personer i ett köpcentrum i Sydney i helgen. Nu kan han belönas med medborgarskap, föreslår Australiens premiärminister Anthony Albanese.

Svenska EU-politiker vägrar redovisa kvitton

Utöver en miljonlön får svenska EU-parlamentariker 700 000 kronor per år i "kontorsersättning". Men S, M, KD och SD vägrar redovisa hur pengarna har använts.