1 av 3
2 av 3
3 av 3

Gustav "säljer" giftermål och svenskt medborgarskap: "Öppen för alla förslag"

Gustav Hallén "säljer" ett svenskt medborgarskap inklusive giftermål på e-bay för 50 000 dollar.


Gustav Hallén, 30, från Stockholm lade upp en annons på e-bay där han erbjuder någon att gifta sig med honom för att få ett svenskt medborgarskap. Priset? Utropspriset ligger på 50 000 dollar.

– Det hela började som en kul grej efter valet i USA i natt. Det är menat som någon form av kritik, men egentligen var det inte så genomtänkt. Jag kanske får äta upp det nu, säger Gustav till Nyheter24.

I beskrivningen i annonsen skriver Gustav att "Förutom lite slitskador och ögonproblem" så är han "överlag vid god fysisk hälsa och ett fint exemplar".

Han skriver också om bakgrunden till annonsen: "USA blev just ett land för de fria att lämna. Varför inte flytta till ett bättre ställe? Som Sverige. Öppen för alla förslag kvinnor, män och andra. Gillar långa promenader och Netflix and chill".

Ännu har ingen nappat på Gustavs erbjudande, vilket han egentligen är glad för. För när det kommer till kritan tror han inte han skulle vilja genomföra ett giftemål.

– Det hade nog blivit lite svårt, vad ska man säga till mamma och pappa? Men chansen är nog minimal.

Varför har du satt ett pris på annonsen?

– Det var för att sätta igång tankarna hos folk, typ "vad är en villig att betala för frihet egentligen?". Och det som har hänt i USA kan säkert hända i Sverige inom en snar framtid, säger Gustav.

Nyheter24 har tidigare skrivit om några andra konstiga saker som sålts på e-bay så som luft från en Kanye West-spelning, personen som försökte sälja sig själv för tio kronor och popstjärnan som sålde sin egen syster.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du kunna gifta dig för att få frihet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Hotade sajt – döms för knarkbrott

USA:s senat: Ja till Ukrainastöd

Senaten i USA:s kongress röstar ja, efter representanthusets ja i helgen, till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på det sedan i höstas för att stå emot Ryssland.

Rysk robotattack mot Charkiv

Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

3 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.