Selma skulle mata sonen Elvin – då upptäckte hon något vidrigt i gröten

När Selma i morse skulle mata sin åtta månader gamla son Elvin med grötpuré upptäckte hon något som fick henne att rygga tillbaka.


I morse skulle Selma Saljunovic, 24, i Helsingborg mata sin åtta månader gamla son Elvin med grötpuré. I vanliga fall brukar hon först hälla upp grötpurén på en tallrik, men den här gången hade hon bråttom och valde i stället att göra på ett annat sätt.

– Jag tänkte att jag skulle ge honom grötpurén med en sked i stället. Men jag brukar alltid smaka på den först ändå, säger Selma till Nyheter24.

ElvinSonen Elvin. Bildkälla: Facebook

Hon tyckte då att grötpurén smakade konstigt, och valde att trycka ut mer av den för att få sig en bättre titt på hur den såg ut.

Det var då hon gjorde upptäckten.

– Helt plötsligt kom det ut en två, tre centimeter lång mögelklump. Det var riktigt, riktigt äckligt, säger Selma Saljunovic.

Grötpuré från SemperGrötpuré från Semper. Bildkälla: Facebook

Mögel i grötpuréMöglet som Selma hittade. Bildkälla: Facebook

Det Selma nästan tyckte var mest olustigt med den här händelsen var att sonen Elvin hade kunnat äta grötpurén direkt från förpackningen – om han bara varit lite äldre.

– Då hade han fått i sig den utan att jag vetat om det. Det känns hemskt. Jag är riktigt besviken, säger hon.

På livsmedelsproducent Semper, som tillverkar grötpurén, beklagar man att Selma hittade mögel i sonens barnmat.

– Det är klart att vi beklagar det här och tycker att det är jättetråkigt, säger Malin Westling, kommunikationschef på Semper, till Nyheter24.

Hon menar att Semper brukar ersätta produkter som det är fel på, och de har även bett Selma att skicka in förpackningen för att de ska kunna undersöka den.

– Men det troligaste i det här fallet är att det har blivit ett hål på påsen, och då möglar maten tyvärr. Det är äckligt men egentligen ingenting konstigt, säger Malin Westling.

Selma Saljunovic la även ut morgonens upptäckt på Facebook:

FacebookinläggBildkälla: Facebook

Läs också om Rosemary som skulle äta friterad kyckling men hittade ett råtthuvud i maten, eller om några sjukt äckliga saker som restaurangpersonal gjort med just mat.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
Mat
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du barn?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.