Simon blev mobbad i skolan. Hans mamma Linda fick nog och skrev ett inlägg på Facebook där hon förklarade läget.
1 av 5
Simon blev mobbad i skolan. Hans mamma Linda fick nog och skrev ett inlägg på Facebook där hon förklarade läget. - Foto: Privat
Simon blev uppbjuden till Stockholm för att gå på fotboll.
2 av 5
Simon blev uppbjuden till Stockholm för att gå på fotboll. - Foto: Privat
Simon sade till sin mamma redan första dagen i Stockholm att han inte vill åka hem.
3 av 5
Simon sade till sin mamma redan första dagen i Stockholm att han inte vill åka hem. - Foto: Privat
Simon.
4 av 5
Simon. - Foto: Privat
Simon fick lämna över matchbollen.
5 av 5
Simon fick lämna över matchbollen. - Foto: Privat

Simon blev mobbad i skolan – då bjöd fotbollssupportern honom till Stockholm

Efter att Lindas son Simon blivit mobbad under en tid skrev hon ett inlägg på Facebook som uppmärksammades.


Nyheter24 har tidigare skrivit om 13-åriga Simon som blev mobbad i skolan. Till slut skrev hans mamma Linda ett inlägg på Facebook där hon förklarade hur läget var. Innan familjen gick och lade sig hade ett par stycken delat inlägget.

Morgonen därpå hade Simon gått från 100 följare på Instagram till 3 500 men det var inte allt. Elever i skolan började hälsa på Simon och folk erbjöd sig att komma till skolan och äta lunch med honom.

Simon och familjen blev också uppbjudna till Stockholm av Hammarbysupportern Simon för att gå på fotbollsmatch. Och I torsdags åkte familjen till huvudstaden i några dagar.

– Det har varit jättetrevligt. Hammarby fick nys om det här och andra sponsorer gick in och det blev väldigt stort. Vi blev upphämtade och hade privatchaufför. Simon fick träffa spelare och vi fick bajenkläder, säger Linda till Nyheter24.

Simon fick till och med lämna över matchbollen på arenan där matchen ägde rum. Och främmande människor på Stockholms gator hälsade på Simon för att de kände igen honom.

– Det första han sade på torsdagen var att han inte ville åka hem. Simon och Simon som bjöd upp oss till Stockholm har redan bestämt nya planer för att åka till Stockholm för att kolla på fotboll igen.

Det gått några veckor sedan Linda skrev inlägget och hon berättar att det har blivit bättre i skolan för Simon. Elever fortsätter hälsa och han har även fått en ny kompis.

– Det ser positivt ut. Vi behöver fortfarande bygga upp Simons mående men det är ett steg i rätt riktning. Det är fantastiskt att mitt inlägg har lyft mobbningen och att det blev så stort. Jag känner mig så tacksam.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du upplevt mobbning någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Brokollapsen – jättekostnad för försäkringsbolag

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Över 60 misstänkta mjältbrandsfall hos människor har rapporterats i Laos.

Inget brott bakom död i Torsby

1 timme sedan
Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

1 timme sedan
Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

1 timme sedan
The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

1 timme sedan
Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.