Adrian höll på att dö när han blev serverad en cheeseburgare trots att han berättat för personalen om sin allergi.
1 av 3
Adrian höll på att dö när han blev serverad en cheeseburgare trots att han berättat för personalen om sin allergi. - Foto: Privat/TT
Personalen hade bara skrapat bort osten från hamburgaren innan den serverades.
2 av 3
Personalen hade bara skrapat bort osten från hamburgaren innan den serverades. - Foto: TT
Adrian.
3 av 3
Adrian. - Foto: Privat

McDonald's misstag kunde kostat Adrian, 13, livet – nu vill mamman varna andra

Adrian berättade för personalen att han var allergisk mot mjölkprotein men trots det fick han en cheeseburgare.


Den 29 juli tidigare i somras åkte 13-åriga Adrian på ett hockeyläger i Skara. Han var till en början osäker på om han skulle följa med på grund av sin allergi mot mjölkprotein. Men efter att hans mamma Linda Nyström kollat upp att hotellet hade full koll så bestämde sig Adrian för att åka med.

Under lördagen bestämde sig Adrian och några kompisar för att gå till McDonald's och köpa glass. Men eftersom han själv inte kunde äta det på grund av allergin så valde han att köpa en hamburgare.

– När han stod i kassan för att beställa så sa kassören att det fanns två cheeseburgare färdiga. Men Adrian berätta att han inte kunde äta ost då han är väldigt allergisk. Han fick sedan två hamburgare, ganska snabbt, och de gick därifrån, säger Linda till Nyheter24.

Kompisarna började gå mot lokalen där de sov och på vägen dit började Adrian att äta sin hamburgare. Han märkte snabbt att något inte var som det skulle. Det började klia och halsen började svullna. När han lyfta på brödet så såg han ostresterna på köttet – personen i köket hade bara tagit bort osten från cheeseburgaren, vilket Skaraborgs Läns Tidning var först att rapportera om.

Adrian hann som tur var till lokalen där både medicin och sprutor fanns och kunde häva den allergiska reaktionen.

– Han var helt slut i kroppen dagarna efteråt. Han hade dödsångest och trodde att han skulle dö. Resterande dagar blev han sängliggande och kunde inte vara med. Vi som var på semester åkte genast hem och ringde också till restaurangen.

Linda fick tag på chefen som åkte till restaurangen där hamburgaren hade serverats. Personen i kassan berättade att hon kom ihåg Adrian men ingen i köket erkände vem som hade gjort det.

– Hon insåg nog inte allvaret. Vi blev erbjudna matkuponger och hon berättade att det skulle tas vidare till försäkringsbolaget. Men kupongerna hade vi absolut ingen användning av eftersom Adrian knappt kommer våga äta där igen, i alla fall inte på flera år.

Linda menar att folk borde få reda på hur snabbmatskedjan beter sig mot kunder. Att McDonald's inte tar på sig ansvaret för att ha serverat en hamburgare till någon som var allergisk.

– Jag blir så frustrerad. Jag skrev att jag tyckte att de kunde betala kostnaden för hockeylägret på 1 500 kronor men det höll de inte med om. Det är även flera som skrivit och berättat att de varit med om samma sak. Man undrar ju hur många fall det finns och hur ofta det händer. McDonald's borde ta allergi på allvar. Det gäller inte bara mitt barn utan även andra barn och även vuxna.

– Jag känner till det här litegrann men är inte helt insatt. Det allra bästa är att du pratar med franchisetagaren för restaurangen som är mer insatta i ärendet, säger Alexandra Hempel Svenonius som är presschef på McDonland's till GT.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

1 timme sedan
Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.