Sophias katt Fiona blev på söndagen misshandlad och fick avföring smetad på huvudet.
1 av 5
Sophias katt Fiona blev på söndagen misshandlad och fick avföring smetad på huvudet. - Foto: Privat
Sophia och Fiona.
2 av 5
Sophia och Fiona. - Foto: Privat
Fiona är drygt ett år gammal.
3 av 5
Fiona är drygt ett år gammal. - Foto: Privat
Fiona blev sparkad i magen och på bakbenet.
4 av 5
Fiona blev sparkad i magen och på bakbenet. - Foto: Privat
Hädanefter kommer familjen bara ta ut Fiona med koppel.
5 av 5
Hädanefter kommer familjen bara ta ut Fiona med koppel. - Foto: Privat

17-åriga Sophias katt misshandlades av djurplågare – fick huvudet insmetat med bajs

På söndagen utsattes Sophias katt Fiona för djurplågeri i närheten Kategattgymnasiet. Och det är inte det första fallet av djurplågeri i Halmstad på kort tid.


I söndags släppte Sophia Berggren ut sin drygt ettåriga katt mitt på dagen, av oro för att något skulle hända henne, då Sophia hört om en tidigare incident där en katt blivit plågad i Sturegymnaiset.

Tyvärr visade det sig att hemska saker kan hända även mitt på dagen. Plötsligt hörde hon nämligen Fiona skrika.

– Vi sprang ut direkt och letade efter henne. När vi började ropa blev det tyst. Efter en liten stund hittade vi henne liggandes mitt i gatan. Då ser vi att någon smetat in hennes huvud med avföring, säger Sophia till Nyheter24.

Familjen är helt säker på att det måste ha rört sig om människoavföring. När de sedan skulle lyfta upp Fiona från marken märkte de att hon också hade ont i ena bakbenet och vid magen.

Sophia och Fiona. Bildkälla: Privat

Den chockade familjen tog hem henne för att tvätta av avföringen. Väl hemma så ligger hon bara och skakar och så fort Sophia tog bort handen från henne så fräste hon och fick panik.

Efteråt var Fiona skygg och rädd och det tog flera dagar innan hon riktigt kunde slappna av. Inte förrän i går på måndagen sov hon på riktigt.

– Om jag går bakom henne så springer hon och gömmer sig, om hon inte känner min doft innan jag klappar henne så fräser hon. Jag är så arg och ledsen. Det är hemskt att se sin katt utan leklust och helt förstörd, säger Sophia.

Bildkälla: Privat

Sophias familj har polisanmält händelsen och varit i kontakt med ett katthem. Sophia valde också att lägga upp ett inlägg i en Facebook-grupp. Där fick de ytterligare ett fasansfullt besked.

En person i kommentarerna skrev då att dennes katt varit utsatt för en liknande incident där katten fått avföring på huvudet.

Bildkälla: Facebook

Så nu vill Sophia varna andra kattägare i Halmstad och speciellt i närheten av Kattegattsgymnasiet. Fiona mår i dag bättre än vad hon gjort de andra dagarna sedan händelsen.

– I dag har hon till och med lekt, jag får lyfta henne i dag också. Skadan är bättre, men hon är fortfarande väldigt vaksam. Vi kommer gå ut med Fiona i koppel i fortsättningen. Men det känns hemskt att veta att någon som gör sådana här saker finns där ute, avslutar Sophia.

Bildkälla: Privat

Nyheter24 har tidigare skrivit om katten Sally som fick sin mage uppskuren så att hon behövde avlivas.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Chef tappade bort miljard

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

1 timme sedan
Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

1 timme sedan
Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.