Sedan 1 juni har 90 bilbränder skakat Malmö. 70 av dem har skett sedan 1 juli.
1 av 3
Sedan 1 juni har 90 bilbränder skakat Malmö. 70 av dem har skett sedan 1 juli. - Foto: TT Nyhetsbyrån
I natt skadades ytterligare 13 bilar av bilbränder.
2 av 3
I natt skadades ytterligare 13 bilar av bilbränder. - Foto: TT
Bilar brann i Nydala, Rosengård, Östra Sorgenfri, Augustenborg, Långängen, Hermodsdal, Lindängen och Kroksbäck.
3 av 3
Bilar brann i Nydala, Rosengård, Östra Sorgenfri, Augustenborg, Långängen, Hermodsdal, Lindängen och Kroksbäck. - Foto: TT

Malmö skakas återigen av bilbränder – 13 bilar skadade i natt

Ungefär 90 bilbränder har skakat Malmö sedan 1 juni. 70 av dem har hänt sedan 1 juli. I natt skadades ytterligare 13 bilar.


Närmare 90 bilbränder har skakat Malmö sedan 1 juni, varav cirka 70 sedan 1 juli. Bara den senaste veckan har 18 bilar brunnit i staden.

I söndags natt brann en polisbil och natten till torsdagen brann åtta bilar i Rosengård. I natt larmades polisen om ytterligare nio bilar som stod i brand.

Vid klockan 20 på torsdagskvällen inkom flera larm om fem bilar i brand i Nydala, Rosengård, Östra Sorgenfri och Augustenborg, uppger TT via DN. Bilarna hade börjat brinna inom mindre än en timmes tid.

Därefter startades bilbränder även i Långängen, Hermodsdal, Lindängen och Kroksbäck. Även en moped ska ha brunnit i Rosengård. Enligt Sydsvenskan är det totalt 13 fordon som har förstörts under torsdags- kvällen och -natten.

Polisen söker efter gärningsmän med hjälp av polishelikoptrar.

– Vi har resurser igång för det här. Men det är generellt svårt att gripa någon. Det går snabbt att starta en brand, men det dröjer innan det tar sig och folk ser det och kan ringa 112. Då är de skyldiga ofta långt därifrån, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral till Sydsvenskan.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

2 timmar sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.