I söndagskväll tändes det eld på en polisbil i Malmö.
1 av 3
I söndagskväll tändes det eld på en polisbil i Malmö. - Foto: TT
Polisen hade tillkallats till Kastanjegården efter larm om lägenhetsbråk. Tio minuter senare fick de larm om en bilbrand – och upptäckte att det var deras egen bil som brann.
2 av 3
Polisen hade tillkallats till Kastanjegården efter larm om lägenhetsbråk. Tio minuter senare fick de larm om en bilbrand – och upptäckte att det var deras egen bil som brann. - Foto: TT
Lägenhetsbråket var ett falsklarm.
3 av 3
Lägenhetsbråket var ett falsklarm. - Foto: TT

17-åring tände eld på polisbil – är nu efterlyst

Natten till måndag började en polisbil brinna i Malmö. Nu efterlyser polisen en 17-åring skäligen misstänkt för den anlagda branden.


Det var i samband med ett lägenhetsbråk på Kastanjegården i Malmö i söndagskväll som en polispatrull ryckte ut. Tio minuter efter polisen hade ankommit nåddes de av ett larm om en bilbrand i närheten. De såg då att det var deras egen patrullbil som var det brinnande fordonet.

Nu uppges en 17-åring från Malmö vara skäligen misstänkt för att ha tänt på polisbilen, och är nu efterlyst.

– Vi söker efter honom och vill förhöra honom, säger Ewa-Gun Westford, informationsansvarig på polisen, till Sydsvenskan.

Misstankarna har riktats mot 17-åringen efter att övervakningskameror och sociala medier har lett polisen på spåren.

Polisbilen uppges ha fått stora skador och det fanns en risk att branden skulle sprida sig till andra fordon på samma parkeringsplats. Några av bilarna fick lättare skador innan elden släcktes.

Larmet tros vara falskt – nu vidtar Malmöpolisen åtgärder

Larmet om det pågående lägenhetsbråket som polispatrullen först åkte ut på tros ha varit falsk.

– När patrullen kom upp till lägenheten var det int alls något bråk där, det är klassiskt. Vi blir utlurade, det utreds som ett falsklarm i första skedet, förklarar Westford.

Nu betraktas den anlagda branden som en planerad aktion. Malmöpolisen kommer nu göra kontinuerliga bedömningar av säkerhetsläget vid utryckningarna i staden.

– Tjänstgörande yttre befäl har i uppdrag att se till att arbetsmiljön är säker. Det kommer han att känna av, också utifrån andra underrättelser som vi har, om vi ska skicka en patrull eller om det måste vara två, berättar Westford för Sydsvenskan.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

1 timme sedan
Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

1 timme sedan
Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.