Mannen tröttnade på de två ungdomarnas skojande på parkeringen.
1 av 3
Mannen tröttnade på de två ungdomarnas skojande på parkeringen. - Foto: TT
Mannen gick gick då ut för att prata med ungdomarna, och tog även med sig en yxa.
2 av 3
Mannen gick gick då ut för att prata med ungdomarna, och tog även med sig en yxa. - Foto: TT
Mannen är nu anmäld för olaga hot och ringa misshandel.
3 av 3
Mannen är nu anmäld för olaga hot och ringa misshandel. - Foto: TT

Mannen störde sig på tonåringarnas bilkörning – konfronterade dem med yxa

Manne i 60-års åldern fick nog av att ungdomarna buskörde på natten, och när polisen inte gav någon respons tog han lagen i egna händer.


Det var i Nybro, tre kilometer från Kalmar i Småland som en man i 60-års åldern blev rätt förbannad mellan natten från lördag till söndag.

Han ska ha ringt polisen flera gånger efter att ha blivit väckts av att ett gäng skojfriska ungdomar körde på en parkeringsplats i närheten av hans villa.

– Han ringde polisen flera gånger utan att någon kom, så då gick han ut själv, säger Emir Bajric, polisens jourhavande förundersökningsledare i Växjö till Barometern.

Mannen tog då lagen i egna händer och gick ut för att prata med ungdomarna om att de skulle sluta köra runt på parkeringen. Med sig tog han en yxa.

När mannen konfronterade tonåringarna ska det ha uppstått en del tjafs och även handgemäng. De båda bilförarna som är födda 1998 ska nu ha anmält mannen efter nattens händelser då de säger att de kände sig hotade.

– Båda har känt sig hotade, säger Emir Bajric, till Barometern.

Mannen är nu anmäld för olaga hot och ringa misshandel efter att han även ska ha slagit en av ungdomarna under bråket. Ingen av ungdomarna är dock misstänkta för något brott skriver Barometern.

Nyheter24 har tidigare skrivit om en svensk yxman som högg sig igenom en dörr och skrek "Here's Johnny!".

/
Man
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du körkort?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

1 timme sedan
Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

1 timme sedan
Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

1 timme sedan
"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.